Abubakar «Abu» Hussain:

NRK-profil raser mot drapsdekning

Mener overskrifter med bruken av ordet «konvertitt» er misvisende.

34 MINUTTER: Her jaktet politiet drapssiktete Espen Andersen Bråthen i 34 minutter. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

37 år gamle Espen Andersen Bråthen er siktet for drapene som fant sted i Kongsberg onsdag 13. oktober. I 2017 publiserte han en video der han kunngjorde han hadde konvertert til islam.

NRK-profil Abubakar «Abu» Hussein reagerer på at mediene var raske med å omtale den siktede som konvertitt i overskrifter. Det var Medier24 som først omtalte saken.

Hussein sier til Dagbladet at han er enig i at den siktedes livssyn er relevant fakta for saken, men han mener at mediefokuset var feil i perioden etter politiet offentliggjorde opplysningene.

- Tweeten var en reaksjon på hvordan mediene framstiller livssynet hans som den mest relevante infoen, når livssynet til gjerningsmenn fra andre angrep ikke har pleid å stå i fokus, sier Hussein til Dagbladet.

- Jeg er ikke engang troende muslim selv, så det er ikke derfor jeg reagerer. Jeg bare spør hvorfor man må vinkle på den måten. Det er ingen som skriver «kristne Manshaus» eller «kristne Breivik». Da var det ingen som skyldte på en fundamentalistisk religion.

Liten forbindelse

I Aftenposten 14. oktober forteller styrelederen i Kongsberg Islamsk kultursenter, Oussama Tlili, at Bråthens forbindelse til det lokale muslimske miljøet i Kongsberg begrenser seg til noen få besøk rundt 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.