+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Pensjonistråd

NRK-profilene: Slik lever de som pensjonister

Her er deres beste tips til pensjonistlivet.

REISER MYE: Einar Lunde, tidligere utenriksreporter og nyhetsanker i NRK, benytter mye av pensjonisttilværelsen til å reise både innenlands og utenlands. Foto: Jørn H. Moen
REISER MYE: Einar Lunde, tidligere utenriksreporter og nyhetsanker i NRK, benytter mye av pensjonisttilværelsen til å reise både innenlands og utenlands. Foto: Jørn H. MoenVis mer

(Dagbladet):

Einar Lunde (75): - Opplev verden og ikke minst Norge

- Det er vesentlig å planlegge pensjonisttiden, spesielt for journalister eller andre som er vant til å alltid være på hugget. Plutselig er det ingen som spør etter deg, og hva gjør du da?

Einar Lunde lener seg over bordet, men rekker ikke dvele særlig over det retoriske spørsmålet før han snakker ivrig videre. Han møter Dagbladet for en prat om pensjonisttilværelsen, og temaet engasjerer det tidligere dagsrevy-ankeret.

- Reis

Selv hadde han tenkt til å pensjonere seg da han var 70, men gikk av som 67-åring blant annet fordi han ikke fikk lov til å kombinere NRK-jobben med bijobben der han guidet eldre på temareiser i Afrika.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.