Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK-program får internasjonal oppmerksomhet

- Vi har blitt rådet til å ligge unna april, for da er sexlivet i vannet så rikt at vannet er helt ugjennomsiktig.

 SAKTE-TV:  I mai skal NRK sende 12 times direktesendt tv fra verdens sterkeste tidevannsstrøm, nemlig Saltstraumen. FOTO: BJØRN ERIK RYGG LUNDE
SAKTE-TV: I mai skal NRK sende 12 times direktesendt tv fra verdens sterkeste tidevannsstrøm, nemlig Saltstraumen. FOTO: BJØRN ERIK RYGG LUNDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mai skal NRK sende 12 timers direktesendt tv fra verdens sterkeste tidevannsstrøm, nemlig Saltstraumen.

Prosjektet får nå internasjonal oppmerksomhet og blir omtalt i den britiske avisa The Guardian.

- Siden 2009 har den norske kringkastingen eksperimentert med levende sakte-tv. Det har blant annet blitt laget tv av en sju times togtur på tvers av landet, en seksdagers båttur langs kysten og tolv timer med strikking. Neste program vil vise verdens sterkeste tidevannsstrøm,  skriver The Guardian.

Ifølge avisa skal programmet sendes 20. mai.

- Det å se Saltstraumen og å oppleve den, med den forandringen som skjer, mener vi vil egne seg fantastisk for sakte-tv. Det er egentlig rart at ingen har gjort det før, har prosjektleder Thomas Hellum tidligere uttalt til NRK.

- Vi har blitt rådet til å ligge unna april, for da er sexlivet i vannet så rikt, at vannet er helt ugjennomsiktig, sier Hellum til NRK.

Saltstraumen-prosjektet er ikke det eneste sakte-tv prosjektet NRK har på gang. I årets «Sommeråpent» går turen til Mjøsa, hvor kameraene skal om bord på Skibladner.

I fjor seilte programmet rundt hele den norske kysten, men innlandet fikk aldri delta på sommerfesten. Denne sommeren skal NRK-teamet besøke forskjellige steder rundt Norges største innsjø, men bare i ei uke.

Skibladner er Norges eldste hjuldamper og har gått i rute mellom Eidsvoll og Lillehammer siden 1856. Båten ble freda av Riksantikvaren i 2005.

Hele Norges coronakart