Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK-programleder fikk illebefinnende på direkten

NRKs Tomm Kristiansen ble rammet av lavt blodsukker under det direktesendte radioprogrammet «Urix på lørdag».

BLE DÅRLIG: NRKs Tomm Kristiansen ble dårlig da han var programleder for det direktesendte radioprogrammet «Urix på lørdag» i går. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
BLE DÅRLIG: NRKs Tomm Kristiansen ble dårlig da han var programleder for det direktesendte radioprogrammet «Urix på lørdag» i går. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

NRKs Tomm Kristiansen fikk et illebefinnende mens han ledet det direktesendte radioprogrammet «Urix» på lørdag.

Det skriver NRK Urix i et innlegg på Facebook.

- Han får nå den nødvendige behandling og alt står etter forholdene bra til med ham, skriver NRK videre.

Snøvlet på direkten

Til VG sier konstituert nyhetsdirektør i NRK, Marius Tetlie, at Kristensen har fått nødvendig helsehjelp, og at han har det bedre nå:

- Vår medarbeider følte seg dårlig under direkteavviklingen, og har fått nødvendig tilsyn av lege og helsepersonell. Han har det fint nå, sier Tetlie til VG.

Det skal ha vært mot slutten av sendingen at man kan høre Kristiansen begynner å snøvle, før et forhåndsinnspilt innslag blir satt igang. Etter innslaget runder produsenten av sendingen.

Det er kjent at lavt blodsukker kan føre til blant annet snøvlete tale og uvanlig oppførsel som kan tolkes som om personen virker beruset.

Ifølge Tetlie skal mange lyttere ha fått med seg det som skjedde, og ringt inn til NRK fordi de var bekymret for Kristensen.

Det skal også ha vært grunnen til at NRK valgte å legge ut en oppdatering på situasjonen søndag ettermiddag. Tetlie ønsker ikke gå nærmere inn på hva som skjedde med Kristiansen.

- Lavt blodsukker

I en SMS til avisa VG skriver Kristiansen at han hadde fått lavt blodsukker:

«Det var nå ikke annet enn litt for lavt blodsukker viser det seg», skriver han.

Tomm Kristiansen (68) begynte i NRK i 1979, og er særlig kjent for sin rolle som utenrikskorrespondent for NRK.

I tillegg til å ha vært korrespondent i København, og utenriksredaktør i NRK, har han også vært korrespondent i Afrika i to perioder - hvor mange kjenner ham fra som «stemmen fra Afrika».

I perioden 2006-2008 var Kristiansen kommunikasjonsrådgiver for Sør-Sudans president Salva Kiir. Han har også vært kommunikasjonssjef for ACT Alliance i Genève, som koordinerer arbeidet til kirkelige nødhjelpsorganisasjoner.