Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK prøver enda en gang med filmprogram

Vil det fungere denne gangen?

||| NRK har i årevis forsøkt en rekke programkonsepter med film som tema, men ingen av disse har vist seg å være spesielt levedyktige. Etter at Filmplaneten ble lagt ned i 2007, har statskanalen vært uten et rendyrket filmprogram.

Det blir det endring på nå. Går alt som planlagt kommer et nytt konsept på lufta i høst, og NRK søker for tiden etter programleder til en pilot.

- Det blir et aktualitetsprogram med anmeldelser og reportasjer fra kinoaktuelle filmer, forteller prosjektleder Haagen Guttu i NRK.

Friskt og ungtHan har ikke noe klart svar på hvorfor det tidligere har vist seg vanskelig å lage filmprogrammer i Norge, men sier det nye konseptet - som har vært under utvikling en god stund - har fått mange positive tilbakemeldinger innad i NRK.

- Vi skal forhåpentlig lage et friskere og litt yngre program. Vi ønsker å nå den aldersgruppen som går mye på kino, folk i tjueåra, sier Guttu.

- Det låter ikke som et program skreddersydd for de spesielt interesserte, dette?

- Nei, det tror jeg ikke du skal forvente. Man skal ikke ha spesielle kvalifikasjoner for å få glede av dette programmet. Vi må nå bredt, slik er fjernsyn.

Dekker tv-dramaGuttu tror ikke programmet kommer til å anmelde alle filmer som kommer på norske kinoer, men heller konsentrere seg om et utvalg som gir grunnlag for god tv.

- Vi trenger kanskje ikke bruke masse tid på de filmene som er en treer eller en firer på terningen. Dessuten vil vi gjøre noe med formen på anmeldelsene - det er ikke alltid så gøy å se en anmelder snakke uavbrutt om en film i lang tid.

Prosjektlederen bedyrer også at programmet - hvis navn foreløpig er hemmelig - kommer til å satse på norsk film.

- Dessuten kommer vi også til å dekke tv-drama. Vi ser at mange er interessert i serier, og at folk konsumerer det på samme måte som med film, sier han.

NRKs musikkprogram, «Lydverket», har etter hvert fått en solid redaksjon, både i tv, radio og på nett. Så stor blir ikke filmsatsingen:

- Vi skal lage i første omgang lage fjernsyn, sier Haagen Guttu.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media