NRK-reporter angrep kvinne: - Han nikket meg ned

NRK-reporter er tiltalt for grov vold og drapstrusler.

OSLO TINGRETT (Dagbladet): En NRK-ansatt sitter i dag i Oslo tingrett, anklaget for grov vold og drapstrusler.

Tiltalte har selv forklart hvordan han skallet en kvinne i ansiktet slik at hun brakk nesa, i tillegg til å holde en kniv mot en mann og si «kom her så skal jeg ta livet av deg».

- Jeg skal drepe deg Fornærmede forklarer seg nå i retten og forteller at hun ba tiltalte om å gå da han møtte opp på døra hennes.

- Jeg skriker og ber han om å gå, men han dytter opp døra og går inn i gangen. Han går bort til kjøkkenskuffen, finner fram en kniv og sier «jeg skal drepe deg», forteller den fornærmede kvinnen.

Hun beskriver tiltalte som truende.

Videre forteller hun hvordan hun løp ut av leiligheten og at tiltalte fulgte etter.

- Stemningen er opphetet, han er sint og fortvilet. Han tar tak i meg og nikker meg ned. Det var vondt og jeg skjønte at jeg begynte å blø. Han slapp meg, og jeg løp alt jeg kunne opp i leiligheten, og låste døra, sier fornærmede i retten.

Hun ble sykemeldt i et par uker etter hendelsen og var i perioder svært redd for å møte tiltalte.

- Det er ikke lenger noe som plager meg i hverdagen, men jeg skulle gjerne vært foruten.

Ønsker å gjøre opp NRK-reporteren er tiltalt etter straffeloven paragraf 273.

«Med fengsel inntil 6 år straffes den som skader en annens kropp eller helse, gjør en annen fysisk maktesløs eller fremkaller bevisstløshet eller lignende tilstand hos en annen.»

Han er også tiltalt for paragraf 263 og for i ord eller handling å ha truet med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen var egnet til å framkalle alvorlig frykt.

NRK-reporteren sa seg enig i tiltalen i dag. 

- Det er ingen andre enn meg som har skyld i denne saken. Det er én person som har ansvaret, og det er meg. Nå ønsker jeg å gjøre opp for meg. Jeg har ikke noe annet enn anger, sier tiltalte i sin forklaring i retten