NRK-reporter holdt andakt. - Det er underlig

NRKs nyhetsreportere nektes å bære religiøse symboler, men utenriksjournalist Tomm Kristiansen får likevel holde andakt i radioen. 

REAGERER:  Human-Etisk forbund reagerer på at NRK-journalist Tomm Kristiansen holdt andakt.  Foto: Dan P. Neegaard
REAGERER:  Human-Etisk forbund reagerer på at NRK-journalist Tomm Kristiansen holdt andakt.  Foto: Dan P. NeegaardVis mer

Denne uka har NRK-journalist Tomm Kristiansen holdt morgenandakter for P1-lytterne. Det mener pressesjef i Human-Etisk Forbund, Jens Brun-Pedersen, sår tvil om hans inegritet.

Det skriver avisa Vårt Land.

- Dette er en journalistisk fagdiskusjon hvorvidt en medarbeider i et nyhetsmedium kan opptre for å promotere kommersielle interesser, partier og livssyn, sier Brun-Pedersen.

Han minner om at kanalen for tre år siden bestemte seg for å forby sine medarbeidere å bruke religiøse symboler på skjermen.

- De bestemte seg for at nyhetsarbeidere, når de er på jobb, ikke kan bære verken religiøse, humanistiske eller politiske symboler. Da er det litt underlig at man lar en medarbeider i samme avdeling evangelisere – gjennom sin arbeidsplass i arbeidstiden, sier han.

NRKs utenrikssjef Knut Magnus Berge ser ikke at andaktene reiser noen spørsmål om Kristiansens upartiskhet.

Kristiansen selv avviser også kritikken.

- Du skal være ganske mistenksom hvis du tror at det å være et troende menneske diskvalifiserer deg fra å drive journalistisk arbeid, sier han.