NRK-reporter holdt andakt. - Det er underlig

NRKs nyhetsreportere nektes å bære religiøse symboler, men utenriksjournalist Tomm Kristiansen får likevel holde andakt i radioen. 

REAGERER:  Human-Etisk forbund reagerer på at NRK-journalist Tomm Kristiansen holdt andakt.  Foto: Dan P. Neegaard
REAGERER:  Human-Etisk forbund reagerer på at NRK-journalist Tomm Kristiansen holdt andakt.  Foto: Dan P. Neegaard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Denne uka har NRK-journalist Tomm Kristiansen holdt morgenandakter for P1-lytterne. Det mener pressesjef i Human-Etisk Forbund, Jens Brun-Pedersen, sår tvil om hans inegritet.

Det skriver avisa Vårt Land.

- Dette er en journalistisk fagdiskusjon hvorvidt en medarbeider i et nyhetsmedium kan opptre for å promotere kommersielle interesser, partier og livssyn, sier Brun-Pedersen.

Han minner om at kanalen for tre år siden bestemte seg for å forby sine medarbeidere å bruke religiøse symboler på skjermen.

- De bestemte seg for at nyhetsarbeidere, når de er på jobb, ikke kan bære verken religiøse, humanistiske eller politiske symboler. Da er det litt underlig at man lar en medarbeider i samme avdeling evangelisere – gjennom sin arbeidsplass i arbeidstiden, sier han.

NRKs utenrikssjef Knut Magnus Berge ser ikke at andaktene reiser noen spørsmål om Kristiansens upartiskhet.

Kristiansen selv avviser også kritikken.

- Du skal være ganske mistenksom hvis du tror at det å være et troende menneske diskvalifiserer deg fra å drive journalistisk arbeid, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer