Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK-reporter i retten: - Jeg tar fram en liten forskjærskniv og truer med å drepe mannen

Tiltalt for vold og drapstrusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT (Dagbladet): En mannlig NRK-ansatt møter i dag i retten, anklaget for grov vold og drapstrusler.

Ifølge tiltalen skallet han en kvinne i ansiktet slik at hun brakk nesa, i tillegg til å holde en kniv mot en mann og si «kom her så skal jeg ta livet av deg».

- Jeg angrer NRK-reporteren sa seg enig i tiltalen i dag. 

- Det er ingen andre enn meg som har skyld i denne saken. Det er én person som har ansvaret, og det er meg. Nå ønsker jeg å gjøre opp for meg. Jeg har ikke noe annet enn anger, sier tiltalte i sin forklaring i retten.

Han er tiltalt etter straffelovens paragraf 273.

«Med fengsel inntil 6 år straffes den som skader en annens kropp eller helse, gjør en annen fysisk maktesløs eller fremkaller bevisstløshet eller lignende tilstand hos en annen.»

Han er også tiltalt etter paragraf 263 og for i ord eller handling å ha truet med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen var egnet til å framkalle alvorlig frykt.

Truet med å drepe I retten forklarer tiltalte hvordan han truet mannen med kniv og utøvde vold overfor kvinnen.

- Jeg tar fram en liten forsvarskniv og truer med å drepe mannen, men legger umiddelbart ned kniven og skjønner hvor dum jeg har vært. Kvinnen løper ut og jeg følger etter for å stoppe henne. Jeg tar henne igjen, holder henne i skuldrene og skaller til henne. Da innser jeg hva jeg har gjort, forteller tiltalte.

Ifølge Nettavisen vil ikke NRK ta mannen av lufta etter de alvorlige anklagene. Saken behandles der som en ren personalsak.

- Vedkommendes virke i sin avdeling er ikke i konflikt med denne saken. Så fram til retten har behandlet saken, så er han på luften, sier mannens avdelingsleder i NRK til Nettavisen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!