NRK risikerer 2,5 millioner i straff

Offentliggjorde valgresultater for tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK blir ilagt gebyr, varsler Medietilsynet som mener NRK brøt valgloven da prognosen for Arbeiderpartiets resultat ble offentliggjort for tidlig mandag kveld.

- Størrelsen på gebyret er ennå ikke bestemt, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Medietilsynet, Rita Astridsdotter Brudalen-Adriansen til Dagbladet.

- Ikke fattet endelig vedtak Seniorrådgiver i Medietilsynet, Hanne Sekkelsten, bekrefter at det ennå ikke er tatt stilling til hvor mye NRK kan måtte betale.  

- Vi varsler et gebyr, men det er ikke fattet et endelig vedtak. Først vil vi høre hva NRK har å si om saken, før vi tar endelig stilling til hva vi gjør, sier Sekkelsten til Dagbladet.  

Medietilsynet mener likevel at det er et klart brudd på valgloven, men har foreløpig ikke tatt stilling til hvor grovt de mener bruddet er. 

- Hvorfor er det problematisk at dette skjer?

- Formålet med forbudet om å offentliggjøre valgresultater eller prognoser før klokka 21 på valgdagen er å hindre at velgerne kan påvirkes mens det fortsatt er mulighet til å stemme, sier Sekkelsten.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer