«Charter-Svein»:

- NRK saboterte meg

Svein Østvik sto alene mot ekspertene i tirsdagens «Debatten». Han hevder at NRK hadde fortalt ham at minst én fagperson også ville stille kritiske spørsmål til myndighetenes coronahåndtering i sendingen. NRK er uenig.

DEBATT: Svein Østvik hevder han ble sabotert på «Debatten» tirsdag 27. april og reagerer sterkt på disse klippene. NRK er uenig. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ble fortalt at det kom til å være en ekspert i studio som også ville stille kritiske spørsmål til coronahåndteringa, sier Svein Østvik til Dagbladet fredag.

- Isteden ble det fire mot én, mener han.

Det er NRK uenig i.

- Det var ikke fire mot en, det var Østvik mot Lothe om skepsisen, som et oppspill. I tillegg ønsket Østvik å stille et spørsmål til Nakstad om testmetodene, det fikk han lov til, før vi takket han av. Resten av sendingen var ikke en tradisjonell meningsutveksling, men ren folkeopplysning der programlederen stilte konkrete spørsmål til ekspertene, sier Knut Magnus Berge, programredaktør i NRK.

Fikk ikke nevne rapport

Østvik mener det var helt greit å bli satt i debatt mot assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad tirsdag kveld, men reagerer på at en fagfellevurdering av en forskningsrapport, som han sier er grunnlaget for hans egen skepsis, ble gitt det glatte lag i sendinga.

Rapporten det er snakk om er en fagfellevurdering av den såkalte «Corman-Drosten-rapporten». I denne mener en gruppe uavhengige forskere å ha oppdaget en rekke feil, og konkluderer med at PCR-testene ikke fungerer til sin hensikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer