NRK satser på camping-TV

NRK legger ut på campingtur for årets «Sommeråpent».

CAMPING: Til sommeren tar NRK med seg produksjonsteam og programledere ut på campingtur. Her fra programmet «Willy Nilsen på camping», som gikk på NRK i 2007. Foto: Nordisk film / NRK
CAMPING: Til sommeren tar NRK med seg produksjonsteam og programledere ut på campingtur. Her fra programmet «Willy Nilsen på camping», som gikk på NRK i 2007. Foto: Nordisk film / NRKVis mer

I fjor var det Lars Monsen som ledet NRKs sommerunderholdning på TV, minutt for minutt gjennom den norske fjellheimen. I år satser NRK på Camping-TV.

- Gjennom alle disse åra har vi sett på ulike måter å treffe folk på. Til sommeren fant vi ut at vi skal reise på camping, forteller redaksjonsleder Hanne Roaldsen i NRK underholdning til Dagbladet.

prosjektleder Anja Stabell og Hanne Roaldsen, tatt ved Gloppen Camping. Foto: NRK
prosjektleder Anja Stabell og Hanne Roaldsen, tatt ved Gloppen Camping. Foto: NRK Vis mer

- Hyggelig setting

TV om camping er ikke et ukjent fenomen. Fra før har TV Norge gjort suksess med camping-TV med dokusåper som «Montebello Camping» og «Camping på Öland», mens NRK tidligere har sendt «Livet på Larkollen». «Sommeråpent» har en litt annen tilnærming, forteller Roaldsen.

- Vi skal møte helt vanlige folk som reiser på camping, sier hun, og forklarer:

-Vi ønsker å speile det gode livet på camping og de livslange relasjonene som mange knytter. Vi vil bli kjent med campingturistene der de er og feire samholdet. Og kanskje slå hull på en myte eller to om denne ferieformen?

«Sommeråpent» skal gå hver kveld fra tirsdag til lørdag, med fem sendinger fra samme sted. I tidligere sesonger har produksjonen reist til et nytt sted hver dag, mens årets «Sommeråpent» skal være fast på en campingplass i fem dager.

Ikke «minutt for minutt»

Det vil heller ikke bli noen «minutt for minutt»-sending knyttet opp til programmet, slik som «Sommerbåten», «Sommertoget» eller «Monsen minutt for minutt».

- Vi skal ikke ha «minutt for minutt» dette året, men ellers skal vi gjøre som vi har gjort før. Vi skal ha artister og gjester - noen som vi tar med oss, og noen som er lokale, som vi ønsker å løfte fram. Vi satser virkelig, så dette skal bli fint.

Nytt av året blir de såkalte «campinglekene», som familier kan melde seg på gjennom disse seks ukene. Hver uke skal to familier konkurrere inntil en vinner kåres den siste dagen.

Fra Fevik til Alta

Årets sommersendinger starter tirsdag 2. juli på Moysand familiecamping i Fevik i Aust-Agder. Deretter vil Sommeråpent flytte seg videre nordover, fra campingplass til campingplass. Siste stopp på reisen blir i Alta i Finnmark.

- Vi har vært veldig opptatt av at vi skal møte folk rundt omkring i landet. Det er et mål for oss å nå som mange ulike steder som mulig, og dette er plasser vi ikke har vært på før, når vi har reist med tog og båt.

Det er foreløpig ikke klart hvem som skal lede programmet.

- Det skal være to nye programledere på hvert sted. Vi er ikke helt klare til å offentliggjøre hvem det blir, men det er sikkert at det blir seks kjente og kjære programledere, sier Roaldsen.

Ingen Lars Monsen i år

Fjorårets store sommersatsing var «Monsen minutt for minutt», der Norges regjerende villmarksprofil Lars Monsen ledet an en stor følgerskare på tur gjennom landet.

Redaksjonssjef Eirik Ingstad i NRK Underholdning bekreftet overfor Dagbladet tidligere i år at det ikke blir noen nye turer med Monsen i år - verken til sommeren eller seinere på året.

- 2019 bruker vi nå til å utvikle nye konsepter med Lars Monsen, som vi gleder oss til å presentere i 2020, sier han til Dagbladet.

Over fire uker tok Monsen, NRKs TV-team og en rekke turglade nordmenn seg over fjellområdene ved Hardangervidda, Jotunheimen, Vesterålen og Indre Troms.

På veien besøkte de fiskevann, turisthytter, krysset åpne viddelandskap og besteg høye topper. Alt med et kamerateam på slep, med en spesialbygget teknisk ryggsekk for å sørge for at TV-bildene kom fram til NRK-skjermen.

Turene ble avsluttet med direktesendt «Sommeråpent» på kveldene.