«Flaskepost fra Stillehavet»

«NRK-seilere» frykter orkaner

Mye dramatikk for den seilende «NRK-familien» i Karibia med sykdom, tropiske stormer og corona.

«EL NIÑO» I ANMARSJ: Regissør Thomas Lien sammen med kona Susann Nordhagen og barna Ivi og Jack måtte forlate Den dominikanske republikk og er nå kommet til USA. Familen er godt kjent fra tv-serien «Flaskepost fra Stillehavet». Foto: Privat
«EL NIÑO» I ANMARSJ: Regissør Thomas Lien sammen med kona Susann Nordhagen og barna Ivi og Jack måtte forlate Den dominikanske republikk og er nå kommet til USA. Familen er godt kjent fra tv-serien «Flaskepost fra Stillehavet». Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I flere uker var familien Lien/Nordhagen, som hele Norge ble kjent med i to sesonger med serien «Flaskepost fra Stillehavet», sperret inne i båt nordøst i Den dominikanske republikk i Atlanterhavet.

Nå har de forlatt havna fordi orkanperioden nærmer seg. De ønsket å komme hjem til Norge så fort som mulig, men tar ikke sjansen på å dra 5000 nautiske mil over Atlanterhavet nå. Det av hensyn til været og coronaen.

- Orkansesongen kommer

- Overfylte sykehus og dårlig helsevesen begynte å bli truende, og vi bestemte oss for å komme oss ut fra Samana Bay i Den dominikanske republikk før vi havnet i en uønsket situasjon, sier havseiler og regissør Thomas Lien til Dagbladet.

En hjemreise ville tatt seks-åtte uker, med en stopp midtveis på Azorene, hvor de ikke får gå i land.

- Orkansesongen kommer stadig nærmere, og vi har fått meldinger fra andre båter som hadde dratt og havnet i ganske dårlig vær og uønskede situasjoner på vei over. Tanken på å seile på havet med bare oss, to voksne og to barn, i to måneder var ikke veldig fristende. Derfor dro vi mot USA, sier Lien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer