NRK selger RiksTV-andel

Vil bruke pengene på programskaping.

||| (Dagbladet.no): NRK eier betal-tv-selskapet RiksTV gjennom sitt kommersielle datterselskap NRK Aktivum, med like stor andel som medeierne TV2 Gruppen og Telenor. Nå legger statskanalen sin andel ut for salg.

- Vi vurderer et salg, men får vi ikke en fair pris selger vi ikke. Vi må ikke selge, sier administrerende direktør Bjørn Suhrke i NRK Aktivum til nettavisen Kampanje.

Han vil ikke gå inn på hva som kan være en fair pris.

Riktig å gå inn

Overfor Dagbladet hevder Suhrke at de gikk inn på eiersiden i RiksTV nettopp for å tjene på et seinere salg.

- I RiksTV har vi alltid vært en ren kommersiell investor. Det er en ren kommersiell betraktning, og det er derfor NRK Aktivum er inne i dette.

- Var det riktig av dere å gå inn i dette?

- Ja, hvis det viser seg at vi får en fair pris, så har vi gjort en hyggelig fortjeneste på dette og da har det vært fornuftig. Vi har alltid trodd at dette har vært en kommersiell mulighet, sier Suhrke til Dagbladet.

Tidspunktet

Han mener dette er et godt tidspunkt å selge på, fordi bakkenettet er oppe og går og fordi RiksTV er en stor suksess som betal-tv-konsept.

- Vi tror at det å ha en teknologi som fungerer og det å ha noen hundre tusen kunder har en verdi. Det er det vi nå skal sjekke ut.

- Hvordan vurderer du interessen i markedet?

- Det vil vi få svar på etter hvert, men denne type aksjeposter vil det nok alltid være en interesse for. Det er ikke sånne poster som legges ut for salg hver dag.

- Hvilken tidramme har dere for salget?

- Det får vi se på. Vi må ikke selge, så vi tar den tid det trenger.

- Og hvis det går som dere håper, og dere får solgt til en god pris, hva skal dere bruke pengene til?

- He-he. Jeg har mistanke om at NRK har noen gode programmer som kan ha bruk for pengene, sier Bjørn Suhrke.

GÅR UT: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas vil ta NRK ut av RiksTV og bruke pengene på programskaping.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
GÅR UT: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas vil ta NRK ut av RiksTV og bruke pengene på programskaping. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer