NRK selger ungdomsbladet Spirit

Ny eier vil nå bredere.

(Dagbladet.no): For tre år siden kjøpte NRK Aktivum ungdomsbladet Spirit fra Gyro-gruppen. Nå er bladet solgt på nytt, denne gangen til Chili Publications, et datterselskap av danske Chili Group.

Chili Group utgir en rekke ungdomsmagasiner i Danmark, og håper nå å oppnå synergier ved gå sterkt inn også i det norske markedet.

- Vi skal jobbe med å utbedre kvaliteten på produktet ytterligere og samarbeide om nordiske annonsepakker både mot norske og internasjonale aktører, sier administrerende direktør Pia B. Tryland i Chili Publications til Dagbladet.no.

Varierende reaksjoner

Etter det Dagbladet.no kjenner til har det vært varierende respons innad i redaksjonen på oppkjøpet. Alle de ansatte har fått tilbud om å bli med over til den nye eieren, men ikke alle har takket ja.

Flere av NRKs medarbeidere - blant dem P3s musikksjef Håkon Moslet - har bidratt redaksjonelt til magasinet de siste årene.

Administrerende direktør Bjørn Suhrke i NRK Aktivum forklarer salget slik:

- Det å drive gratismagasiner er ikke vår kjernevirksomhet, og da Chili kom på banen så vi muligheten til å rydde litt opp i det vi driver med. Vi kjøpte Spirit fordi de har samme målgruppe som P3, men på sikt tror vi bladet får det bedre med de nye eierne, sier Suhrke til Dagbladet.no.

FORLATER NRK: Spirit, her representert ved redaktør Anne Gunn Halvorsen, er solgt til Chili Publications. Halvorsen er for tiden i permisjon, og uttaler seg ikke om saken. Foto: LARS MYHREN HOLAND
FORLATER NRK: Spirit, her representert ved redaktør Anne Gunn Halvorsen, er solgt til Chili Publications. Halvorsen er for tiden i permisjon, og uttaler seg ikke om saken. Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer

Satser bredere

Administrerende direktør Pia B. Tryland er forsiktig med å snakke om eventuelle redaksjonelle endringer i Spirit, men utelukker ikke at de på sikt ønsker å nå bredere enn de gjør i dag.

- Jeg kan ikke utelukke at vi i en eller annen form ønsker å satse bredere innholdsmessig dersom man ønsker å nå flere lesere, sier hun til Dagbladet.no.

Dagens opplag er på 80 000, som er det samme som ungdomsbladet Chili Magazine i Danmark.

Fra før av utgir Chili Publications magasinet Mascara i Norge. Tryland lover også at de i framtida vil utgi flere titler i Norge.

- Det kommer helt klart mer. Vi har store ambisjoner om å vokse raskt i Norge.

SATSER PÅ UNGDOM: Administrerende direktør Pia B. Tryland.