Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK sender «Fuglesang minutt for minutt»

Alternativ til festligheter natt til 1. mai.

DIREKTESENDT TIURLEIK: Natt til første mai kan norske lyttere oppleve direktesendt fuglesang på P2. Foto: NTB Scanpix
DIREKTESENDT TIURLEIK: Natt til første mai kan norske lyttere oppleve direktesendt fuglesang på P2. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De som ikke vil gå på rockekonsert natt til 1. mai, kan skru på radioen og lytte til sendingen «Fuglesang fra minutt til minutt».

NRK flesker til med seks timers sending fra klokken ett om natten på P2, i en europeisk samsending styrt fra den irske byen Cork.

Radiolyttere fra Russland i øst, til Irland i vest, via Malta i sør vil i samsendingen kunne følge morgengryets lyder etter hvert som solen stiger opp og vekker fugler av alle slag.

I alt 23 steder i 12 land bidrar med det NRK poetisk omtaler som «naturens egen musikk».

Det norske bidraget er tiurleik. Det er «Friluftsmagasinet» sin Helge Søfteland som følger tiurleik på Voss og er den norske stemmen i sendingen - utenom tiurene som forhåpentligvis vil oppløfte sine stemmer.

Sendingen er en lang tradisjon fra Irland, som i fjor inviterte flere europeiske land med, deriblant Norge. Da var det norske bidraget en orreleik fra Elverum.

«Der det kom nydelige fuglelyder akkompagnert av en bjeffende rev som naturlig nok skapte en del forvirring og moro», heter det fra NRK-hold.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!