KORS: Under et direktesendt innslag på onsdagens Dagsrevyen bar Siv Kristin Sællmann et armbånd med korsanheng. Foto: Skjermdump NRK
KORS: Under et direktesendt innslag på onsdagens Dagsrevyen bar Siv Kristin Sællmann et armbånd med korsanheng. Foto: Skjermdump NRKVis mer

NRK-Siv bruker korset på TV - igjen

Men denne gangen har hun regelverket på sin side.

(Dagbladet): De siste ukene har debatten om bruk av religiøse symboler på TV rast, etter at NRKs nyhetsanker Siv Kristin Sællmann fikk beskjed om å la være å bruke et smykke med gullkors på TV.

En måned senere var Sællmann igjen å se på skjermen med et korssmykke - denne gangen på håndleddet.

«Ekstremt forsynt» Det var under onsdagens sending av Dagsrevyen at hun under et direktesendt innslag bar et gullarmbånd med korsanheng. Til Fædrelandsvennen forteller Sællmann at det hele var et uhell.

- Dette er ikke gjort med vilje eller for å vise NRK fingeren, sier hun til avisa og legger til:

- Jeg trodde ærlig talt ikke det var mulig å se det.

Hun forteller videre at hun i forkant av sendinga hadde snudd smykket slik at det ikke skulle være synlig.

Sællmann selv er lei av saken og sier til Dagbladet at hun er «ekstremt forsynt» og ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Kan bruke kors på TV Forrige gang Sællmann fikk kritikk for sin korsbruk var etter at flere seere hadde klaget til NRK da hun som nyhetsanker bar et halskjede med et korsanheng.

Denne onsdagen var hun imidlertid på skjermen som reporter, og har ifølge NRKs regelverk da lov til å kle seg i hva hun vil:

Artikkelen fortsetter under annonsen

NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk har tidligere uttalt at journalister og andre NRK-ansatte gjerne må bruke religiøse symboler på jobb. Det er programlederne i NRKs nyhetssendinger på TV som er nødt til å kle seg nøytralt når de er på sending.

- Tok det til etterretning Da kors-saken først blusset opp var Sællman selv svært overrasket over oppmerksomheten denne saken fikk og fortalte til Dagbladet at hun tok beskjeden til etterretning.

- Dette er på ingen måte en konflikt mellom min ledelse og meg. Jeg har et inderlig ønske om å bli oppfattet som nøytral i mitt yrke som journalist, og da jeg fikk beskjed av min ledelse om at noen hadde reagert på dette, så tok jeg det til etterretning, sa hun i et tidligere intervju.

Hun fortalte videre at hun kanskje har brukt halskjedet 2-3 ganger på skjermen, og at hun på ingen måte har brukt smykket for å provosere noen:

- Dette er et symbol som har vært i motebildet i mange år, og jeg har tenkt på det som et nøytralt symbol når jeg har brukt det. Jeg er glad i det korset. Jeg har fått det av min mann, som kjøpte det i Dubai. Det er 1,4 cm stort, og jeg mener selv det er ganske lite prangende.

REAKSJONER: Siv Kristin Sællmann måtte slutte å gå med dette smykket etter reaksjoner fra tv-seere. Foto: Caroline Teinum Gilje/Vårt Land
REAKSJONER: Siv Kristin Sællmann måtte slutte å gå med dette smykket etter reaksjoner fra tv-seere. Foto: Caroline Teinum Gilje/Vårt Land Vis mer