NRK-sjefen ber om 170 millioner mer i TV-lisens

Mener du bør betale mer for statskanalen.

BER DEG BETALE MER: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen mener alle bør betale 90 kroner mer i lisens til neste år. FOTO: BJØRN LANGSEM.
BER DEG BETALE MER: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen mener alle bør betale 90 kroner mer i lisens til neste år. FOTO: BJØRN LANGSEM.Vis mer

(Dagbladet:) Noe av det første den nyansatte NRK-sjefen Thor Gjermund Eriksen gjør i jobben, er å be om mer penger til statskanalen. Det skriver Kampanje.

I det årlige lisensbrev argumenterer Eriksen for at lisensen bør økes med 90 kroner i i 2014. Det vil innebære at lisensen øker fra 2680 kroner til 2770 kroner, og gi NRK 170 millioner kroner mer i lisenspenger.

- Vi ber om 90 kroner, som er noe lavere enn det vi ba om i fjor, sier Thor Gjermund Eriksen til Kampanje. I fjor ble lisensen økt med 93 kroner.

Dagbladet har tidligere skrevet at TV-lisensen har økt med 243 kroner i løpet av de tre siste årene.

Høyre kritisk
Høyre-leder Erna Solberg er kritisk til å øke lisensen for raskt. Hun sier til Kampanje at hun kommer til å kreve mer fra NRK hvis hun blir landets nye statsminister.

- Jeg mener vi må stille krav til NRK om at også de effektiviserer virksomheten og de kan ikke bare regne med at vi kommer til å øke lisensen hver gang de skal finne på noe nytt. Vi må passe på at veksten ikke blir så stor som den har vært, sier hun.

Totalt utgjør lisensinntektene til NRK i dag 4,7 milliarder kroner, fra 1,9 millioner lisensbetalere.