NRK-sjefen brøt «sperrefrist» og avslørte eksklusiv nyhet

Mer sakte-tv fra statskanalen.

(Dagbladet): NRK har hatt stor suksess med langsomme tv-konsept som «Hurtigruta. Minutt for Minutt» og «Nasjonal vedkveld». Sendingene har vært så populære at det har fått internasjonal oppmerksomhet, og nå har statskanalen bestemt seg for å lage sakte-tv av aktiviteten strikking.

Det melder NRK selv på sine nettsider.

- «Sperrefrist» Prosjektleder Rune Møklebust hadde lovet nyheten eksklusivt til den amerikanske storavisa Wall Street Journal, men ifølge nrk.no brøt kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sperrefristen i går ettermiddag. Dermed avslørte han nyheten under et seminar med en reporter fra Fædrelandsvennen til stede, skriver nrk.no.

- Det går helt fint. Det er bare gøy at han sa det. Det er også litt søtt at Wall Street Journal vil ha eksklusivitet på et norsk tv-program, sier en noe lattermild prosjektleder Møklebust til Dagbladet.

Sperrefrist finner sted hvis media sitter på en nyhet, og får et bestemt tidspunkt de kan gå ut med informasjonen på.

Møklebust avdramatiserer «sperrefrist»-bruddet.

- Han snakket om programmet i går, og det er bare gøy. Det var egentlig ikke en sperrefrist, men Wall Street Journal har ikke trykket sin artikkel ennå, sier Møklebust og ler.

- Tuller du? Det kommende programmet skal på lufta til vinteren, og det er foreløpig usikkert hvilken side av nyttår det får sendestart. Koseptet er nå i støpeskjeen, og kanalen skal bruke tida framover til å finne ut hva de skal fylle programmet med av innhold, utover at det skal handle om strikking.

- Jeg kan lese i kommentarfeltet på nrk.no at det finnes en verdensrekord fra sau til genser på fem timer. Det må vi prøve å gjøre noe med, sier Møklebust.

Han har fått flere spørsmål om konseptet er en spøk.

STRIKKE-TID:  Til vinteren blir det mulig å se på strikking på NRK.

Foto: Even Bast/Dagbladet
STRIKKE-TID: Til vinteren blir det mulig å se på strikking på NRK. Foto: Even Bast/Dagbladet Vis mer

- Dette er over hodet ingen spøk. Flere har sagt «du tuller nå, ikke sant?» Det gjør det bare mer interssant å lage dette programmet, da føler jeg at vi er mer på rett vei enn om folk hadde sagt «OK», sier Møklebust.

- Identifisere Sakte-tv-konseptene på NRK har hatt noe veldig norsk over seg, og prosjektlederen tror det er noe av grunnen til suksess.

- Det nå være noe nordmenn kan indentifisere seg med, innhold vi kan forholde oss til. I tillegg tror jeg måten det er laget på, og rytmen i programmet er viktig, sier prosjektlederen.

- Hva tror du er grunnen til at amerikanere fascinert av hva vi ser på tv her i det kalde nord?

- Jeg tror det er flere grunner, og de ser på dette som et fenomen. Mange syns det er interessant fordi det er annerledes. I tillegg at vi som kringkaster tør å sende det på tv. Jeg tror de ser på det med et glimt i øyet, at de ler litt med oss, men ikke av oss, sier Møklebust.

GLEDER SEG:  Prosjektleder i NRK, Rune Møklebust, gleder seg til å lage strikke-tv, og syns det er søtt at amerikanerne fatter interesse for hva vi ser på tv i Norge.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
GLEDER SEG: Prosjektleder i NRK, Rune Møklebust, gleder seg til å lage strikke-tv, og syns det er søtt at amerikanerne fatter interesse for hva vi ser på tv i Norge. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer