NRK-sjefen gir seg

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas går av når åremålet hans går ut i mars

Gir seg: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas vil ikke påta seg nok en periode som NRK-sjef etter at åremålet hans går ut neste år. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Gir seg: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas vil ikke påta seg nok en periode som NRK-sjef etter at åremålet hans går ut neste år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kringkastingsjef Hans-Tore Bjerkaas vil ikke ta på seg nok en periode i sjefsstolen på Marienlyst når åremålet hans går ut i mars neste år, ifølge Nrk.no
 
- Seks år i en så krevende jobb er nok, sier Bjerkaas til NRK, og kaller dem "fantastiske år".

Bjerkaas sier han har brukt sommeren til å tenke seg om. Beslutningen tok han i forrige uke.

- Det har vært vanskelig, for jeg trives utrolig godt.

Sjefsjakten begynner neste uke Ifølge NRK.no vil arbeidet med å finne en ny toppleder for NRK fra mars 2013 få førsteprioritet.

Styreleder William Nygaard sier de ikke «er glade for at han velger å slutte. Styret har hatt et godt samarbeid med kringkastingssjefen og resten av NRK-ledelsen og det ønsker vi å videreføre», sier Nygaard, og NRK skriver videre at Nygaard sier han har brukt mye energi på å forsøke å overtale Bjerkaas til å fortsette. 

— Vi synes det er trist at han slutter. Det var enstemmighet bak ønsket om at han skulle fortsette

- Samfunnsoppdraget viktig Nyheten kommer kun dager etter at Bjerkaas var med på å legge fram NRKs høstprogram. Da fortalte han i et intervju i Kampanje at han har stor tro på NRK-høsten. 

- Et veldig godt og allsidig programtilbud, var hans kommentar. 
På spørsmål om han ville fortsette etter mars, lovte han snarlig avklaring.

Bjerkaas oppga imidlertid hva han tror vil være viktigst for en kringkastingsjef i neste periode:  
- Etter min oppfatning er det viktigste å beholde NRK like viktig for det norske folk som tidligere. Konkurransen øker og tilbudet blir mer og mer marginalisert. Vi vil bli mer ulik de kommersielle kanalene.

- NRK må opprettholde et programtilbud som er begrunnet i vårt samfunnsoppdrag og som avspeiler at vi er offentlig finansiert, sa han.

- Diskuterer gjerne lisensen På spørsmål fra Kampanje om han tror den neste kringkastingsjefen må være forberedt på hardere kamp om finansieringen av NRK, dersom det blir regjeringsskifte, svarte han: 
- Det vi har sagt er at vi gjerne diskuterer lisensen, men det viktigste kravet vi har til finansieringen er å sikre vår uavhengighet. Derfor frykter vi finansiering over statsbudsjettet. Det vi ber om er at det settes av tid til å lage en ordentlig utredning, slik at vi får stabilitet.

Kringkastingssjefen takker for seg

Bjerkaas tiltrådte som kringkastingssjef 19. mars 2007 da han overtok jobben etter John G. Bernander.
Kringkastingssjefen er administrerende direktør og ansvarlig redaktør i NRK og tilsettes for et åremål på seks år. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer