NRK-sjefen var ikke informert om stuntet

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen forsvarer Folkeopplysningen.

DEBATT: Programleder i «Folkeopplysningen» Andreas Wahl møtte leder av Sosialistisk ungdom Andreas Sjalg Unneland i går. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som har reagert på NRKs nyavslørte demokratistunt det siste døgnet, blant annet kunnskapsminister Jan Tore Sanner, kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland, statsminister Erna Solberg og valgforsker Bernt Aardal.

- Dette er en sviktende vurdering av NRK, en fundamental svikt, vil jeg si, mente Aardal overfor Dagbladet i går.

Torsdag morgen stilte kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen opp i Nyhetsmorgen for å svare på kritikken. Der forsvarer han «Folkeopplysningen», men samtidig innrømmer Eriksen at han ikke var informert om stuntet.

- Nei, jeg visste ikke om akkurat det stuntet. Jeg er ikke inne hvert enkelt program. Men dette er planlagt i lang tid og NRK-sjefer har vært involvert, sier han.

- Kontroversiell metode

Eriksen var også tydelig på at han mener at målet med programmet er innenfor NRKs mandat.

- Det er åpenbart at metoden er kontroversiell og vi skal evaluere den, men dagen derpå er det mulig å reflektere litt. For når dette programmet sendes om noen måneder vil intensjonen og metodikken diskuteres på en annen måte. Vi har ikke for lite demokratirefleksjon i Norge, vi bør ha mer, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer