NRK skal gjennomgå retningslinjene rundt bruk av hijab og kors

- Det er naturlig at vi tar en diskusjon om det internt.

ÅPEN FOR DEBATT:  NRK ga nyhetsanker Siv Kristin Sællmann beskjed om å ikke gå med kors etter seerklager, noe som første til sterke reaksjoner i går. Nå vil de diskutere retningslinjene internt. Foto: Caroline Teinum Gilje / Vårt Land
ÅPEN FOR DEBATT: NRK ga nyhetsanker Siv Kristin Sællmann beskjed om å ikke gå med kors etter seerklager, noe som første til sterke reaksjoner i går. Nå vil de diskutere retningslinjene internt. Foto: Caroline Teinum Gilje / Vårt Land Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det kjent at nyhetsoppleser Siv Kristin Sællmann i NRK ble bedt av ledelsen om å la være å bruke et smykke med gullkors på TV. Det var avisa Vårt Land som først omtalte saken.

Sællmann sa til Dagbladet at det på ingen måte var noen konflikt mellom ledelsen i NRK og henne, men at hun synes det er provoserende at folk hjemme i stua vil diktere hva folk på skjermen skal ha på seg.

Hun ønsker imidlertid en saklig debatt om hvor grensen skal gå for hva som anses som nøytral bekledning på tv-skjermen velkommen.

- Jeg har et inderlig ønske om å fremstå som nøytral i mitt yrke som journalist (...). Jeg hadde ikke på meg dette smykket for å provosere noen, men jeg synes det er helt greit med en debatt rundt dette, sa hun.

Åpen for debatt Også nyhetsdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk, og generalsekretær i Norsk presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, mener en debatt om dette er på sin plass.

- Dette er i utgangspunktet en lite komplisert sak, men det reiser en veldig interessant problemstilling. Hvert enkelt mediehus bør tenke nøye igjennom hvilken praksis de ønsker å ha på dette temaet og det bør absolutt være noen nedskrevne regler om det i hvert enkelt mediehus, sier Stavrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer