NRK skal ha ansvaret

Mediedebatten denne sommeren var til forveksling lik fjorårets, bare med den forskjell at det var mer av den. Alt er ved det samme. TV2 og P4 er for kommersielle, følger ikke konsesjonsbestemmelsene, tjener for mye penger, bryter reklameforskriftene, lager ikke programmer for minoritetene samer og barn og er fri for kulturinnslag. NRK tøyer og tøyer sponsorreglene og må stadig oftere ut å beklage overtramp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og fortsatt småkrangler TV2 og NRK som medieverdenens Tuppen og Lillemor, spesielt når det gjelder sporten. Hvis bare Einar Førde og Arne A. Jensen hadde hatt evnen til å se sine bedrifter fra seernes TV-stol, så hadde nok mange mindre heldige utspill vært unngått.

Midt i denne mediedammen vaker Kringkastingsrådets formann og lederen for Allmennkringkastingsrådet uten makt og midler, hvis vi ser bort fra den mulige påvirkning de varierende uttalelser eventuelt måtte ha. Nå har Kulturdepartementet blitt lei av klagene på TV2 og P4 og de mer eller mindre veloverveide muntlige forklaringer de har fått. Departementet vil ha en skriftlig redegjørelse om programpolitikken og om hvordan kanalene vil forholde seg til konsesjonsbetingelsene. Kanskje til og med minne kanalene om deres respektive konsesjonssøknader. Hører vi sablene rasle?

TV2 og P4 har en gullskatt i konsesjonsbetingelsene med enerett til landsdekkende distribusjon. Men de skal betale for denne eneretten ved å produsere programmer for spesielle interessegrupper som neppe tilhører det mest kjøpekraftige publikum. Annonsørene viser liten eller ingen interesse. Rundt barneprogrammer er det ikke engang tillatt med reklame. Kanskje ikke så underlig at det går litt tregt med produksjonen av slike programmer?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer