NRK skal ha krisemøte om Plumbos deltagelse i MGP

Etter spøk mange oppfattet som rasistisk.

HAKESLEPP  : Etter at Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus kalte Madcon-gutta for «mokkamenn», ble Yosef Wolde-Mariam (t.h) stående med hakeslepp på scenen. Foto: SCANPIX
HAKESLEPP : Etter at Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus kalte Madcon-gutta for «mokkamenn», ble Yosef Wolde-Mariam (t.h) stående med hakeslepp på scenen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) : Det ble skandale da Vestfold-bandet Plumbo skulle motta prisen for årets hit med låta «møkkamann» i går.

Madcon-gutta Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam delte ut prisen.

Men da bandet skulle opp på scenen for å ta imot prisen sa Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus at Yosef fikk ham til å tenke på «en mokkamann».

- Når jeg ser på dere to får låta plutselig et nytt navn «mokkamann», sa Lars Erik Blokkhus.

Etter planen skal Plumbo delta i Melodi Grand Prix (MGP) om to uker. Men etter gårsdagens fadese skal NRK holde krisemøte for å «vurdere situasjonen».

- Vi skal ha et møte på Marienlyst i morgen tidlig og se hva som faktisk skjedde. Og så får vi ta en avgjørelse, sier Stian Malme, prosjektleder for MGP i NRK.

- Har du snakket med vokalist Lars Erik Blokkhus i ettertid?

- Nei, det har jeg ikke gjort.

- Vil det bli aktuelt å kontakte Madcon-gutta også?

- Ikke i første omgang. Det var prosjekt-kolleger til stede på Folketeateret i går, så vi skal nok få oversikt over situasjonen. Vi skal sørge for å få alle opplysninger, slik at vi ikke tar noen overilte beslutninger. Vi tar dette alvorlig.

Han kan ikke komme på at han har vært med på en lignende situasjon tidligere.


Fikk øl helt over seg Mange av de som var til stede reagerte sterkt på spøken.

Midt under et intervju med VGTV, på nachspielet, avbrøt Kaizers Orchestra-gitarist Terje Røthing med å helle et glass med øl over hodet på Blokkhus.

En rasende Tshawe Baqwa reagerte også meget sterkt på vitsen.

- Jeg fikk ikke med meg hva han sa oppe på scenen, men ble fortalt det nå. For et jævla fittehøl han er. For en dårlig vits. Den setter jeg ikke pris på i det hele tatt. Det var ikke modent, det var ikke intelligent, det var billig og veldig støtende, faktisk. Det var helt ute
sa Tshawe Baqwa til Dagbladet i går.

Denne ordbruken har også skapt sterke reaksjoner i ettertid.

Tshawe fortalte til Dagbladet i går at han hadde planer om å kaste drinken sin i ansiktet på Plumbo, men der kom altså Kaizers-Terje ham i forkjøpet.

Twitter-storm Reaksjonene på vitsen eksploderte umiddelbart i sosiale medier. Mange kulturpersoner har spontant reagert med avsky. Hendelsen er allerede blitt døpt «Plumbogate».

«Gratulerer med tidenes første rasistiske takketale! Moccamann, eller????!! Blir'e ikke levert ut en flathånd på den festen der mister jeg ALL tro på hip-hop-Norge!» skrev Aksel Hennie på Twitter.

«Var bra sending fra Spellemannprisen i kveld. Angrer på at jeg ikke slo av før siste takketale. Møkkaspøk.» skrev barne-, familie- og likestillingsminister Audun Lysbakken.

Saken har også ført til reaksjoner på Facebook.

Både på Kaizers Orchestras fanside og på Plumbos fanside har mange logget seg inn for å kommentere hendelsen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer