- NRK skulle være sterkt imot det

Fredrik Skavlan om hvorfor han slutter som programleder i «Først & sist».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter å ha vært NRKs mest populære program de siste ti årene, bekrefter i dag kanalen at «Først & sist» er inne i sin siste sesong med Fredrik Skavlan i programlederstolen.

Ifølge prosjektleder Charlo Halvorsen var det Fredrik Skavlan selv som bestemte seg for å gi seg. I en mail til Dagbladet.no forklarer Skavlan hvorfor.

- Jeg bestemte meg for to ting da jeg begynte med dette. Det ene var at når jeg sluttet skulle det fremdeles være moro, og at NRK skulle være sterkt imot det. Sånn ble det heldigvis, skriver Skavlan.

«Først & sist» debuterte på norske tv-skjermer 11. september 1998 og har hatt stjerner som Bill Clinton, Paul McCartney, Robbie Williams og Desmond Tutu på besøk. NRK ønsker ikke å uttale seg om det er et nytt talkshow som kommer til å erstatte «Først & sist» sin plass i den berømmelige Gullrekka.

Selv er Skavlan usikker på hva han skal gjøre videre.

- Hva jeg skal gjøre aner jeg egentlig ikke. Men jeg har kjent en slags rastløshet etter å bevege meg videre, prøve nye ting, skriver han.

Før Fredrik Skavlan begynte i NRK, jobbet han som journalist, redigerer og illustratør i Dagbladet. TV-karrieren begynte med «Absolutt» på NRK2 i 1996. «Først & Sist» fulgte i 1998, og har i år hatt et seertall rundt millionen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer