Rybak vant Melodi Grand Prix

NRK slår tilbake mot kritikken:
-Dette er en svært drøy påstand

NRK ble kritisert for å ha favorisert Alexander Rybak under den norske MGP-finalen. Rebecca Thorsen sier hun ikke føler seg overkjørt.

VANT IGJEN: Se vinnerintervjuet med den ferske MGP-vinneren Alexander Rybak. Video: Anita Arntzen Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Unge Rebecca var sjanseløs. Den 12 år eldre MGP-kongen Alexander hadde vunnet lenge før showet startet», skriver David Stenerud, redaksjonsleder i Dagsavisen, i en kronikk i samme avis.

Han mener NRK bevisst ga Alexander Rybak fordeler i den norske MGP-finalen, hvor han til slutt gikk av med seieren lørdag​.

- Jeg ble mer og mer provosert, for Rybak fikk den ene fordelen etter den andre. Vi vet at NRK jobber sånn, men da Rebecca i den siste intervjurunden bare fikk spørsmål om hvor flink Rybak er, ble det grovt, sier Stenerud, til Dagbladet.

- Hun måtte pent stille seg i skyggen etter å ha gjort den bragden det er å komme så langt opp i Melodi Grand Prix. Og så skulle det bare dreie seg om MGP-kongen Alexander Rybak, sier han.

- En svært drøy påstand

Stig Karlsen, prosjektleder og musikkansvarlig i MGP, kjenner seg ikke igjen i påstandene om at NRK favoriserte Rybak, og ga ham fordeler.

- Dette er en svært drøy påstand som ikke har noen rot i virkeligheten. Alle som har vært innenfor redaksjonens fire vegger er kjent med at vi har stort fokus på rettferdighet i konkurransen, og at dette diskuteres grundig i alle valg vi tar, sier Karlsen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer