NRK snur: Fjerner ikke Michael Jackson likevel

Ombestemmer seg.

MICHAEL JACKSON: NRK sender dokumentaren «Leaving Neverland» om Michael Jackson søndag 10. mars. Foto: NTB Scanpix
MICHAEL JACKSON: NRK sender dokumentaren «Leaving Neverland» om Michael Jackson søndag 10. mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK meldte i går at de fjernet Michael Jackson fra spillelistene. I dag melder de imidlertid at de har gjort helomvending, og ikke vil fjerne Jackson likevel.

NRKs beslutning kom etter en dokumentarfilm «Leaving Neverland» om Jackson fra amerikanske HBO. Der anklages han for å grove overgrep.

Det melder NRK selv i dag, ved kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, som mener beslutningen var feil.

- Feil

- Jeg opplever at dette ikke er en veldig stor sak, men beslutningen som ble tatt i går er feil. Vi kommer til å gjøre om på det, sier han til NRK, og fortsetter:

- Vi må skille mellom kunsten og kunstneren, selvsagt er det en normal prosess at vi er varsomme og ikke publiserer innhold og kulturuttrykk som ikke passer sammen. Men vi skal ikke gå til et generelt forbud mot å spille Michael Jackson de neste ukene.

Han understreker at beslutningen aldri var ment som en prinsipiell beslutning eller som en boikott. Snuoperasjonen begrunner han slik:

- Beslutningen skaper et inntrykk av at vi tar stilling til Michael Jacksons skyld, noe vi ikke gjør. NRK må skille kunsten fra kunstneren. Dessuten gir beslutningen et inntrykk av at vi boikotter Michael Jacksons musikk. Det gjør vi ikke, sier kringkastingssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer