Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK sparer 4 millioner i lønn per dag under streiken

NRK sparer 4 millioner kroner hver dag under journaliststreiken. Likevel regner kanalen med å tape penger fordi produksjoner stanses av streiken.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

– Vi vet at vi har masse forpliktelser, som nå ser ut til ikke å materialisere seg. Det vil koste ganske store summer. Dette handler jo om produksjoner det er jobbet med i lang tid, som må forskyves til man får folk tilbake igjen på jobb, sier økonomidirektør Andreas Norvik til Dagens Næringsliv.

NRK kan ikke oppgi noen konkret sum på ekstrautgiftene i forbindelse med streiken og lønn til ikke-streikende arbeidere ved produksjoner som står stille. Norvik regner imidlertid med at disse utgiftene vil overgå det kanalen sparer i lønnsutgifter.

Ifølge DN er det sistnevnte tallet 4 millioner kroner per dag. De innsparte utgiftene kommer som følge av at Norsk Journalistlag tirsdag tok ut 1.700 NRK-journalister i streik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media