NRK Super: - Voksne vil ha nostalgi i førjulstida. Vi vil ha det beste for barna

Det blir ikke aktuelt for NRK Super å endre sendeskjemaet.

BLIR IKKE VIST IGJEN:  «Jul i Blåfjell» og «Jul på Månetoppen» spilles av voksne, og gjenspeiler ikke flerkultur, mener NRK. Foto: Anne Liv Ekroll  / NRK
BLIR IKKE VIST IGJEN: «Jul i Blåfjell» og «Jul på Månetoppen» spilles av voksne, og gjenspeiler ikke flerkultur, mener NRK. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tusenvis av seere har markert sin misnøye med at verken «Jul i Blåfjell» eller «Jul på Månetoppen» blir vist i jula, både på Facebook-siden til NRK og ellers i sosiale medier. Argumentet fra NRK, er at seriene er utdaterte.

- Dette er jo en årlig diskusjon, hva som er julekalenderen, sier Hildri Gulliksen, sjef for NRK Super.

- Mange voksne har et ønske om nostalgi i førjulstida, og det er ikke vanskelig å forstå. Men NRK Supers viktigste oppdrag handler om å gi barn historier som handler om dem, som speiler et samfunn de kan kjenne igjen. I dag vokser barn opp i et flerkulturelt Norge. Det er viktig for oss å speile dette og inkludere alle barn.

Voksne spiller barn Hun mener det er viktig at barn ser andre barn på skjermen.  

- Det gir sterkere identifikasjon.  I de eldre julekalenderne våre spilles barn av voksne. Vi har også et ønske om å formidle de klassiske historiene og gi unge kjennskap til den skandinaviske kulturarven. Men de 24 dagene i desember, som er viktig tv-tid, ønsker vi å gi barna noe annet enn nostalgi, vi vil gi dem det beste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer