Kringkastingsrådet:

NRK svarer etter klagestormen

- Vi er langt fra fornøyde med at teknikken sviktet.

- HALTE UT TIDA: Ulrikke Brandstorpvant finalen i Trondheim Spektrum. Her på scenen sammen med programlederne Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- HALTE UT TIDA: Ulrikke Brandstorpvant finalen i Trondheim Spektrum. Her på scenen sammen med programlederne Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen er det møte i Kringkastingsrådet, hvor stemmeskandalen i MGP er blant sakene som har havnet på bordet.

Totalt foreligger det 1064 henvendelser til rådet. Hele 948 av disse gjelder Grand Prix-finalen i Trondheim 15. februar da stemmesystemet kollapset.

Ord som «skandale», «katastrofe-opplegg» og «hårreisende» ble brukt etter at det ble klart at det var en folkejury på 30 personer som bestemte hvilke fire artister som gikk videre til den såkalte sølvfinalen.

- Å lese gjennom klagebunken er en påminnelse for oss om det enorme engasjementet for MGP. Og vi som jobber med MGP i NRK har stor forståelse for skuffelsen og frustrasjonen som klagerne gir uttrykk for, sier Eirik Sandberg Ingstad i underholdningsavdelingen i NRK.

- Selv om vi er sikker på at vi endte opp med riktig vinner, er vi langt fra fornøyde med at teknikken sviktet og som helt opplagt ikke ga tilstrekkelig følelse av rettferdighet eller anerkjennelse for artistenes bidrag. Dette har vi tatt lærdom av, fortsetter han.

Sammen med Inge Thorud, avdelingsleder i NRKs teknologiavdeling, la Ingstad fram flere punkter for hva som gikk galt under finalen i februar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer