«Atlantic Crossing»:

NRK svarer på slakten

NRKs storsatsing «Atlantic Crossing» har fått elendig kritikk i landets største aviser. Nå svarer de på slakten.

STORSATSNING: Sofia Heli, Tobias Santelmann, og Kyle MacLachlan spiller hovedrollene i det historiske dramaet «Atlantic Crossing». Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRKs tidkrevende og dyre serie «Atlantic Crossing» hadde premiere på søndag. Serien handler om Norges prinsesse Märtha (Sofia Helin) og kronprins Olav (Tobias Santelmann), som flykter til USA under 2. verdenskrig.

Det har vært store forventninger til NRKs nye storsatsing. Ni år og 157 millioner kroner seinere kunne derimot ikke anmelderne vært mer skuffet.

Serien fikk terningkast to i Dagbladet.

- «Atlantic Crossing» er en kjedelig, nasjonalromantisk løkkeskriftroman for seere som hater undertekst, skrev Dagbladets anmelder Merete Hobbelstad.

Serien fikk terningkast tre i VG og Aftenposten skrev at «Atlantic Crossing» «går seg vill i stiv dialog og tvilsom fantasi». Bergens Tidende skrivet at serien mangler «nødvendig eleganse» og Dagsavisen gir serien terningkast tre.

Den neste treeren kommer fra Aftenbladet, mens NRKs storsatsing kommer best ut i Klassekampen som gir serien en firer.

Svarer

Dramasjef i NRK, Ivar Køhn, sier at han er fornøyd med resultat.

- Jeg synes det er en underholdende og interessant serie. At folk har andre meninger viser at dette er en serie som engasjerer. En dramaproduksjon om kongefamilien er nok et godt eksempel på en serie folk har ulike meninger om, sier Køhn til Dagbladet.

- Hadde du håpet du på en bedre mottakelse med tanke på at serien har vært så tid- og pengekrevende?

- Det viktigste er at det norske folk er interessert. Vi lager ikke serier for anmeldelsen, sier Køhn.

På høyde med «Heimebane»

På premieredagen ble «Atlantic Crossing» sett av 571 000 seere lineært og 94 000 på nett-TV.

- Jeg synes det er veldig bra tall, og på høyde med «22. juli» og «Heimebane». Det virker som folk har sett på, og vi tror disse tallene kommer til å øke. Dette er en veldig bra start, sier Ivar Køhn.

NRK har investert 70 millioner i «Atlantic Crossing», men det utgjør bare en del av den totale finansieringen som ifølge kanalen har kostet minst 157 millioner kroner å lage. «Atlantic Crossing» er tidenes dyreste norske tv-serie.

- Dette er en dyr og stor produksjon. Vi har fått en serie til en sum som er rimelig i forhold til totalproduksjonen, sier Køhn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer