- NRK svikter barna

Frp går til Stortinget for å få «Drømmehagen» tilbake på tv.

TIL SPØRRETIMEN: Hoppsi Deisi blir tema i Stortingets spørretime. 
Foto: Jacques Hvistendahl
TIL SPØRRETIMEN: Hoppsi Deisi blir tema i Stortingets spørretime. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Noen synes det er masete. Andre får aldri nok. Nå blir det politikk på høyeste nivå. Neste onsdag kommer Fremskrittspartiet til å bringe Hinkelpinkel, Hoppsi Deisi og alle de andre figurene fra «Drømmehagen» rett inn i norsk politikk.De krever at kulturministeren forklarer, ikke bare for 169 stortingsrepresentanter, men også for de minste barna, hvorfor de ikke lengre får se Hinkelpinkel og Hoppsi Deisi før de legger seg om kvelden.

- NRK svikter de minste barna. De bør innse at de har gjort en feil, sier Frp's kulturpolitiske talsmann, Ib Thomsen, til Dagbladet.Krever svar

Han er opprørt over at NRK Super har fjernet barneprogrammet «Drømmehagen» fra den sedvanlige 17.30-plassen i sendeskjemaet.

I dag sender han et brev til kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap), hvor han krever et skriftlig svar innen neste ukes spørretime.For det ble gråt og tenners gnissel da det for ei uke siden ble klart at figurene Hoppsi Deisi og Hinkelpinkel hadde sagt sitt siste god natt. Facebook-aksjonen «Gi oss Drømmehagen tilbake!» hadde i går ettermiddag 20742 medlemmer, og det strømmer stadig på med nye.- Hvorfor skal en lisensfinansiert statskanal kunne ignorere over 20000 av sine kunder? Og samtidig bare avfeie saken med noe som likner oppførselen til en trassig fireåring? spør aksjonsleder Elin Skjeltorp, mor til Emma (to og et halvt år).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer