NRK svir av 186 000 kr i minuttet

- Et risikofylt prosjekt, sier produsenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I slutten av mai begynner kameraene å rulle for tv-serien «Halvbroren». NRK har i samarbeid med produksjonsselskapet Monster samlet et stjernelag av skuespillere for å gi liv til Lars Saabye Christensens frodige romanunivers.

- Totalbudsjettet er på 67 millioner kroner. Dette er en av de største satsningene til Monster noensinne. Det er skummelt, sier Olav Øen, sjef i Monster og produsent for «Halvbroren».

Til sammenlikning hadde dramaserien «Koselig med peis», som hadde premiere på NRK i januar, et budsjett på 30 millioner kroner.

«Halvbroren» skal bestå av åtte episoder på 45 minutter hver, noe som gir en minuttpris på over 186 000 kroner.

Sliter med komplekser Tv-serien er basert på Saabye Christensens prisbelønnede roman fra 2001 med samme navn. I hovedrollen som den kortvokste Barnum Nilsen finner vi Nicolai Cleve Broch.

- Jeg er verken lys, har krøller eller er kortvokst. Men jeg har de nødvendige kompleksene i meg, så jeg skal nok få til rollen, sier Cleve Broch uten å ville avsløre hvilke komplekser han bærer på.

Regissør Per Olav Sørensen forteller at skuespillerne ikke ble valgt ut ved hjelp av målebånd. De skal forkorte Cleve Borchs høyde ved hjelp av spesialeffekter, som er en av de store utgiftspostene på budsjettet. En annen kostnadskrevende post er å gjenskape fire tiår, som historien strekker seg over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer