Går galt på direkten:

NRK-tabbe på direkten

Plutselig kom det en uventet person inn i TV-bildet under sendingen.

DIREKTE: Under en direktesending på NRK dukket plutselig en uventet gjest opp. Video: NRK / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare minutter før SAS-pilotene gikk ut i streik mandag, kunne TV-seerne på NRK bevitne en liten flause under live-sendingen.

Programleder Chetan Rastogi var midt i en samtale med ekspert Tore Tollersrud da situasjonen oppsto.

De snakket om den betente situasjonen mellom SAS og pilotene deres da det plutselig dukket opp en uventet gjest i studio.

«Vi er live»

Fire minutter ut i sendingen kom plutselig en av sminkørene, Nataliya Dreshpan, inn for å justere på sminken til Rastogi. Helt uvitende om at hun var på TV.

- Jeg skjønner plutselig at hun ikke vet at vi er live og begynner å tenke «hvordan skal jeg avverge dette?», sier NRKs nyhets programleder Chetan Rastogi til Dagbladet i ettertid av hendelsen.

Like før Dreshpan tok sminkekluten på Rastogis ansikt, fikk han stoppet henne. Men det tok noen forklaringer før hun faktisk skjønte hva som skjedde.

- Vi er midt i en sending. Vi er midt i en sending nå. Vi er direkte i en sending nå … «We are going live», sa Rastogi under direktesendingen.

Det var først da han slo over til engelsk at den NRK-ansatte forsto hva hun hadde gjort.

Rastogi forteller at både Dreshpan og NRKs nyhetssjef er informert om at Dagbladet omtaler hendelsen. Man kan se klippet øverst i artikkelen.

TABBE: Den russiske TV-kanalen, Channel One, viste bilde av «Bonnie og Clyde» sammen med par som skal ha blitt splittet under krigen under en minnekonsert for Victory Day. Video: The Changa Kommune (SSR). Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

- Første gang jeg møtte henne

- Hun trodde vi bare snakket i studioet før sending. Det var første dagen jeg møtte henne så jeg glemte at jeg måtte si ifra på engelsk. Det hele var bare morsomt og veldig gøy, sier Rastogi.

Han forteller at han gikk ned til Dreshpan etter sendingen, og de lo begge godt av det som hadde hendt. De tok så en «selfie» sammen.

SMILENE PÅ PLASS: Både Chetan Rastogi og og Nataliya Dreshpan syntes hendelsen fra livesendingen var morsom. De tok det begge to med et smil. Foto: Privat
SMILENE PÅ PLASS: Både Chetan Rastogi og og Nataliya Dreshpan syntes hendelsen fra livesendingen var morsom. De tok det begge to med et smil. Foto: Privat Vis mer

Det hele var en morsom seanse, som førte til en forfjamset og lattermild programleder. Men bare i noen sekunder.

- Sånt skjer. Vi fortsetter praten Tore, sa Rastogi og fortsatte sendingen som handlet om den da mulige SAS-streiken.

Derfor skjedde misforståelsen

Rastogi forklarer at de vanligvis begynner nyhetssendingene klokka tolv, men at de startet ti minutter tidligere mandag.

- Vi er et løpende nyhetsmedium, og når en stor sak avdekkes klokka tolv må vi begynne litt tidligere, sier Rastogi.

Det hele skyldtes meklingen mellom pilotene og SAS. Problemet var bare at sminkøren ikke fikk det med seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer