NRK tabbet seg ut i landsdekkende intervju

Forvekslet Frp-politiker med jordmor fra Bergen.

FORVEKSLET: NRK trodde de intervjuet Karin Woldseth (bildet) i Frp tirsdag. Det viste seg å ikke stemme, da de heller intervjuet en jordmor fra Bergen. 
Foto: STEINAR BUHOLM/Dagbladet.
FORVEKSLET: NRK trodde de intervjuet Karin Woldseth (bildet) i Frp tirsdag. Det viste seg å ikke stemme, da de heller intervjuet en jordmor fra Bergen. Foto: STEINAR BUHOLM/Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): Kari Woldseth fikk en overraskende telefon fra NRK tidlig tirsdag morgen.

- En dame fra NRK ringte og spurte om jeg ville være med på nyhetene for å uttale meg om hva jeg synes om at Edward Snowden er nominert til Nobels fredspris, sier hun til NRK.

Karin Woldseth er en Frp-politiker som sitter på Stortinget for Hordaland, mens Kari Woldseth fra Bergen jobber som jordmor, og har aldri vært på radio før.

- Jeg driver med små babyer Intervjuet som Kari skulle være med på skulle handle om Edward Snowden, noe hun ikke hadde så god greie på. Hun trodde dette var en del av et «fem på gata-intervju», og valgte derfor å stille opp.

- Men da hun sa at jeg skulle snakke med Audun Lysbakken på lufta ble jeg litt stressa. Jeg driver jo på med små babyer, forklarer jordmora til NRK.

Slik gikk det for seg under intervjuet på radio i dag tidlig:

« ... men det synes ikke Karin Woldseth, du sitter i utenrikskomiteen på Stortinget for Frp. Hvorfor ikke det?»

(stille)

«Karin Woldseth, er du med oss?»

«Ja, men jeg sitter ikke der. Jeg er bare en jordmor som sitter i Bergen. Så du har nok kanskje tatt litt feil.»

(latter)

- Jeg ler godt av det nå Det var ikke bare jordmora fra Bergen som ble satt ut da intervjuet ble direktesendt på radio. Programleder i Nyheitsmorgen på P2, Turi Grønbech, forteller til NRK at hun ikke ante hva som skjedde da det plutseleg ble stille i den andre enden.

Etter stillheten på telefonen gikk det opp for Dagsnytt-redaksjonen at noen hadde sett feil i telefonkatalogen. N-bokstaven som skilte Frp-politikeren fra jordmora hadde de ikke fått øye på.

- Jeg ler godt av det nå, men det var ikke gøy i begynnelsen. Dette er jo en programleders verste mareritt, forteller Grønbech.

Se innslaget på NRKs nettsider her.