NRK tar «piratteknologi» inn i varmen

Distribuerer Monsen via bittorrent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Får du ikke nok av å se en smørblid Lars Monsen dra ørret med den ene hånda mens han videofilmer med den andre? Snart kan du laste ned hele Nordkalotten 365-serien gratis i DVD-kvalitet.

Det kan du fordi innovative krefter i NRK for første gang har tatt i bruk fildelingsteknologien bittorrent til distribusjon av innhold. Det unike med denne robuste distribusjonsteknologien er at belastingen på avsenderens tjenermaskiner er minimal, og at nedlastingen går raskere for alle jo flere som laster ned samtidig.

Dette har gjort bittorrent til den mest populære teknologien for deling av piratkopiert innhold, via torrentsider som The Pirate Bay.

Men bittorrent i seg selv er ikke ulovlig. Tvert i mot har stadig flere kommersielle aktører i film og tv-bransjen innsett at dette rett og slett er den mest effektive teknologien for massespredning av tungt medieinnhold på nett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer