Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK tilbyr alle ansatte i NRK Nyheter mulighet for sluttpakke

Statskanalen varsler kutt og skal nedbemanne 3,5 årsverk i nyhetsavdelingen.

TILBYR SLUTTPAKKER: Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord, gir alle sine ansatte mulighet til å søke sluttpakke.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TILBYR SLUTTPAKKER: Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord, gir alle sine ansatte mulighet til å søke sluttpakke. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det svinges med sparekniven i NRK. Samtlige av statskanalens ansatte i nyhetsavdelingen ble torsdag ettermiddag tilbudt muligheten for å søke sluttpakke. 

«Ledelsen i Nyhetsdivisjonen ønsker å løse innsparingsbehovet i divisjonen med frivillige ordninger. Derfor går vi nå ut med tilbud om å søke avgangsvederlag til hele Nyhetsdivisjonen. Kun faste ansatte kan søke, og hver søknad vil bli behandlet individuelt», heter det i en e-post Dagbladet har fått tilgang på.

Det er ikke lenge siden Arbeiderpartiet gikk ut og ønsket å skjerme NRK fra framtidige kutt. Kuttene av de 3,5 årsverkene er en del av kuttene på 16 - 17 millioner kroner som ble varslet i fjor. 

- Kuttene vil merkes Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord, sier sluttpakkene ikke vil påvirke programtilbudet i NRK, men vil merkes i organisasjonen på Marienlyst.

«Dette er en del av innsparingsprosessen i Nyhetsdivisjonen som har vært omtalt tidligere. Nyhetsdivisjonen skal ned 3,5 årsverk, og vi jobber for å løse dette med frivillige ordninger. Disse kuttene fører ikke til at vi tar bort noe programtilbud til publikum, men kuttene vil merkes i organisasjonen», skriver hun i en e-post til Dagbladet. 

Utover dette ønsker ikke Beverfjord å kommentere saken ytterligere. 

Kuttene i dag kommer på toppen av omfattende NRK-kutt de siste åra.

Widvey varslet tøffe tider Beverfjord tok over jobben fra Per Arne Kalbakk i fjor høst etter å blant annet hatt lederstillinger i NRK.

Tidligere kulturminister Thorhild Widvey (H) varslet ved framlegginga av NRK-meldinga før sommeren i fjor at det kom til å bli magre år for NRK i tida som kom. NRK-ledelsen har tidligere vært klare på at kuttene man innførte fra og med 2015 ville bli merket at publikum

Tidligere i vår har mange NRK-ansatte reagert kraftig etter programlederen Atle Bjurstrøm fikk seg en kalddusj på bakgrunn av jobben han gjør som som tillitsvalgt.