NRK tilbyr alle ansatte i NRK Nyheter mulighet for sluttpakke

Statskanalen varsler kutt og skal nedbemanne 3,5 årsverk i nyhetsavdelingen.

TILBYR SLUTTPAKKER: Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord, gir alle sine ansatte mulighet til å søke sluttpakke.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TILBYR SLUTTPAKKER: Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord, gir alle sine ansatte mulighet til å søke sluttpakke. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det svinges med sparekniven i NRK. Samtlige av statskanalens ansatte i nyhetsavdelingen ble torsdag ettermiddag tilbudt muligheten for å søke sluttpakke. 

«Ledelsen i Nyhetsdivisjonen ønsker å løse innsparingsbehovet i divisjonen med frivillige ordninger. Derfor går vi nå ut med tilbud om å søke avgangsvederlag til hele Nyhetsdivisjonen. Kun faste ansatte kan søke, og hver søknad vil bli behandlet individuelt», heter det i en e-post Dagbladet har fått tilgang på.

Det er ikke lenge siden Arbeiderpartiet gikk ut og ønsket å skjerme NRK fra framtidige kutt. Kuttene av de 3,5 årsverkene er en del av kuttene på 16 - 17 millioner kroner som ble varslet i fjor. 

- Kuttene vil merkes Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord, sier sluttpakkene ikke vil påvirke programtilbudet i NRK, men vil merkes i organisasjonen på Marienlyst.

«Dette er en del av innsparingsprosessen i Nyhetsdivisjonen som har vært omtalt tidligere. Nyhetsdivisjonen skal ned 3,5 årsverk, og vi jobber for å løse dette med frivillige ordninger. Disse kuttene fører ikke til at vi tar bort noe programtilbud til publikum, men kuttene vil merkes i organisasjonen», skriver hun i en e-post til Dagbladet. 

Utover dette ønsker ikke Beverfjord å kommentere saken ytterligere. 

Kuttene i dag kommer på toppen av omfattende NRK-kutt de siste åra.

Widvey varslet tøffe tider Beverfjord tok over jobben fra Per Arne Kalbakk i fjor høst etter å blant annet hatt lederstillinger i NRK.

Tidligere kulturminister Thorhild Widvey (H) varslet ved framlegginga av NRK-meldinga før sommeren i fjor at det kom til å bli magre år for NRK i tida som kom. NRK-ledelsen har tidligere vært klare på at kuttene man innførte fra og med 2015 ville bli merket at publikum

Tidligere i vår har mange NRK-ansatte reagert kraftig etter programlederen Atle Bjurstrøm fikk seg en kalddusj på bakgrunn av jobben han gjør som som tillitsvalgt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer