NRK-tomta: Maktkampen tilspisses

Opposisjonen i bystyret i Oslo rasler nå med sablene overfor milliardærfamilien Andresens eiendomsselskap.

STORE PLANER: Slik ønsker Ferd Eiendom at Marienlyst blir i framtida. Opposisjonen i Oslo bystyre har imidlertid sterke meninger om prosjektet. Foto: Ferd Eiendom / Lyst
STORE PLANER: Slik ønsker Ferd Eiendom at Marienlyst blir i framtida. Opposisjonen i Oslo bystyre har imidlertid sterke meninger om prosjektet. Foto: Ferd Eiendom / Lyst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvordan skal Marienlyst i Oslo oppleves, se ut og brukes? Opposisjonen i Oslo kommunes bystyre setter nå krav til Ferd Eiendom, selskapet til milliardærfamilien Andresen.

I løpet av de neste åra, flytter NRK sitt historiske hovedkvarter. Det er eiendomsselskapet til Andresen-familien, Ferd Eiendom, som har kjøpt den enorme indrefileten av en tomt, rett vest for Oslo sentrum.

Salget av eiendommen på rundt 100 mål ble kjent for et år siden, og prislappen skal ha vært på minst 3,7 milliarder kroner. I etterkant har Ferd Eiendom presentert prosjektet «Lyst».

I tillegg til at det bygges boliger, legges til rette for næringsdrift og lages grøntområder, ønsker Ferd Eiendom at det fredede NRK-huset knyttes opp mot campuset tilhørende Universitetet på Blindern.

Kringkastingsbygget innlemmes under paraplyen til storprosjektet Oslo Science City, ønsker Ferd. Det skal bli et offentlig allrom for hele byen, samt en samlingsplass for innovasjon- og gründervirksomhet, som det står det prosjektbeskrivelsen.

Ikke fornøyd

Utviklingen er fortsatt i en tidlig fase, men et såkalt planprogram er levert byrådet i Oslo, hvor planene til Ferd er skissert opp overfor beslutningstakerne i hovedstaden. Ikke alle er imidlertid like fornøyd med hva Ferd har lagt på bordet, ifølge dokumenter Dagbladet har fått innsyn i hos Oslo kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer