NRK-topp med julenyhet

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen lanserte NRKs plan for fellesskapsfølelse før jul.

NRK-TOPP: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Heiko Junge / NTB
NRK-TOPP: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag møtte NRKs dramasjef Ivar Køhn, serieskaper Alexander Eik og manusforfatter Linda May Kallestein opp i NRKs klageorgan Kringkastingsrådet etter beskyldninger om historieforfalskning rettet mot storserien «Atlantic Crossing».

Etter rådsbehandlingen av TV-serien var det noe kryptisk annonsert at NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen skulle komme med «informasjon fra NRKs ledelse».

Taletida brukte han, foruten å skryte av «Folkeopplysningen»s Emmy-nominasjon og økt ressursbruk til formidling av kvensk, til å annonsere hvordan NRK skal bidra til årets julestemning.

- Over hele landet har Norges innbyggere tradisjon for å samles på torg og plasser for årets julegrantenning. Det går ikke i år. Derfor har NRK den siste tida planlagt en nasjonal julegrantenning, forteller han.

- Det blir en direktesendt begivenhet over to timer og er for alle i Norge. Slik håper vi at folk kan være hjemme å samtidig føle et fellesskap 1. søndag i advent. Blir det vellykket kan det være vi juletreet sammen i åra som kommer også, sier Eriksen.

Les mer om dagens «Atlantic Crossing»-debatt i Kringkastingsrådet her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer