NRK trekker Beatles-låter fra nettet

Nyheten gikk verden rundt.

DAGLIG DOSE BEATLES: Programmet «Vår daglige Beatles» skulle gjøres tilgjengelig via podkast på NRK, en nyhet som vakte enorm oppsikt. Nå viser det seg å være for godt til å være sant.
DAGLIG DOSE BEATLES: Programmet «Vår daglige Beatles» skulle gjøres tilgjengelig via podkast på NRK, en nyhet som vakte enorm oppsikt. Nå viser det seg å være for godt til å være sant. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): The Beatles er hverken tilgjengelig for salg på iTunes eller andre digitale formater. Derfor var det en verdensnyhet når NRK i går kunne fortelle at de ville legge ut alle Beatles-låtene for nedlasting på nett.

Nyheten ble også gjengitt hos blant andre Guardian, Rolling Stone, BoingBoing og Ars Technica.

Nå er det imidlertid blitt satt en brå stopper for planene.

Trekker episoderNedlastingen skulle bli gjort mulig fordi NRK ville publisere programmet «Vår daglige Beatles» som podkast. I programmet - som har gått på NRK siden 2007 - går journalistene Bård Ose og Finn Tokvam gjennom alle Beatles-låtene kronologisk

212 episoder skulle etter planen bli publisert. I dag trekker NRK episodene som var blitt lagt ut.

Bakgrunnen for NRKs Beatles-satsing var en ny avtale med rettighetsorganisasjonen Tono, som Dagbladet.no omtalte i midten av november. 

Denne avtalen gir mediehuset lov til å gjøre alle programmer som inneholder mindre enn 70 prosent musikk tilgjengelig som podkast.

Problemet er at musikkverdenen er uoversiktlig. For selv om Tono har gitt en slik tillatelse, må NRK også ha tillatelse fra plateselskapene (Fono og Ifpi). En slik avtale foreligger foreløpig ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer