Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK trekker Schau-innslag

NRK fjerner et innslag sendt i Kristoffer Schaus «Et Norge i krig».

(Dagbladet.no) Innslaget ble sendt onsdag og i dag som første del i en serie satirer over det flerkulturelle Norge. En fiktiv serbisk person lar det gå utover to av medarbeiderne i Dagbladets Fredagsbilag som er avbildet i bilagets medarbeiderspalte.

Hengte ut familien

Gjennom flere minutter blir de kalt alt fra horer til sushi- og rottefitter. Den ene personens familie trekkes også inn på en grov måte i innslaget. Nå angrer NRK på at de sendte innslaget i den formen.

- Vi beklager spesielt fokuset på den ene personens familie, og fjerner innslaget fra arkivet som ligger på internett, sier prosjektsjef Wilhelm Haagensli i NRK Underholdning til Dagbladet.no. Det er underholdningsavdelingen som har produsert innslaget for NRK Petre.

Den grove satiren ble sendt i Petre-programmet «Et Norge i krig» der Kristoffer Schau er programleder. Haagensli sier at innslaget er skrevet av en profesjonell forfatter, men vil ikke si hvem denne er. Han vil heller ikke si hvem som spilte serber.

- Det er vi som sender det og dermed vi som godkjenner det. Normalt har vi en diskusjon når vi er i tvil om innslag. Denne prosessen var ikke god nok i dette tilfellet, sier Haagensli.

- Se nærmere på innslaget

Kristoffer Schau har stor suksess og har høstet mye god kritikk for sin satire og humor. Det siste året har han gjort kjempesuksess med Team Antonsen og drevet Quartledelsen og andre til fortvilelse over det såkalte sexstuntet på årets festival.

image: NRK trekker Schau-innslag

Schau fortalte til Dagbladet at «Et Norge i krig» er et «anitihumanistisk program for frustrasjoner og forakt».

- Schau og «Et Norge i krig» vil selvfølgelig fortsette med satire. Men vi vil se nærmere på akkurat disse innslagene. Meningen var at denne serberen skulle gå igjen, slik at folk skulle bli kjent med figuren og dermed forstå den grove satiren. Men rollefiguren og formen på innslagene skal nå diskuteres, sier Haagensli til Dagbladet.no.

FJERNET: NRK fjernet innslaget fra nettsidene sine.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media