NRK truer med boikott av operaen

Får ikke bruke lydklipp.

FIKK DÅRLIG KRITIKK: Anmeldelsen av «Thora på Rimol» førte til at operaen vil nekte NRK å gjøre sine egne lydopptak. FOTO: DEN NORSKE OPERA & BALLETT
FIKK DÅRLIG KRITIKK: Anmeldelsen av «Thora på Rimol» førte til at operaen vil nekte NRK å gjøre sine egne lydopptak. FOTO: DEN NORSKE OPERA & BALLETT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I fjor høst publiserte NRK en anmeldelse av forestillingen «Thora på Rimol» ved Den norske Opera, med flere kritiske bemerkninger om solistenes innsats. Anmeldelsen var underbygget av et lydklipp gitt av operaen.

Dette var svært lite populært hos operaledelsen, som nå vil nekte NRK tilgang til opptak.

Direktør Tom Remlov mener dette bør være akseptabelt.

- Dette har med beskyttelse av de aktuelle aktørene å gjøre. De kan være uheldige på en aktuell forestilling, og å få det videredistribuert i massemedier synes ikke jeg er noen kjekk sak. Poenget er ikke å videreformidle feil, men prestasjoner, sier Remlov til NRK.

Men dette vil ikke NRK gå med på.

Prosjektleder i Musikkenheten i NRK Radio, Elisabeth Davidsen, truer med boikott om ikke anmelderne får jobbe fritt. - Dette er uakseptabelt. Våre anmeldere er profesjonelle og ryddige, og må få arbeide fritt og selvstendig. Vi kan ikke gå med på at operaledelsen skal legge føringer og blande seg inn i hvordan vi jobber, sier Davidsen.

Remlov sier han håper saken vil løse seg, og sier til NRK at han er forbauset over NRK foretar en boikott over det han selv karakteriserer som en «fillesak».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer