NRK truer med boikott av operaen

Får ikke bruke lydklipp.

FIKK DÅRLIG KRITIKK: Anmeldelsen av «Thora på Rimol» førte til at operaen vil nekte NRK å gjøre sine egne lydopptak. FOTO: DEN NORSKE OPERA & BALLETT
FIKK DÅRLIG KRITIKK: Anmeldelsen av «Thora på Rimol» førte til at operaen vil nekte NRK å gjøre sine egne lydopptak. FOTO: DEN NORSKE OPERA & BALLETTVis mer

(Dagbladet.no): I fjor høst publiserte NRK en anmeldelse av forestillingen «Thora på Rimol» ved Den norske Opera, med flere kritiske bemerkninger om solistenes innsats.

Anmeldelsen var underbygget av et lydklipp gitt av operaen.

Dette var svært lite populært hos operaledelsen, som nå vil nekte NRK tilgang til opptak.

Direktør Tom Remlov mener dette bør være akseptabelt.

- Dette har med beskyttelse av de aktuelle aktørene å gjøre. De kan være uheldige på en aktuell forestilling, og å få det videredistribuert i massemedier synes ikke jeg er noen kjekk sak. Poenget er ikke å videreformidle feil, men prestasjoner, sier Remlov til NRK.

Men dette vil ikke NRK gå med på.

Prosjektleder i Musikkenheten i NRK Radio, Elisabeth Davidsen, truer med boikott om ikke anmelderne får jobbe fritt.

- Dette er uakseptabelt. Våre anmeldere er profesjonelle og ryddige, og må få arbeide fritt og selvstendig. Vi kan ikke gå med på at operaledelsen skal legge føringer og blande seg inn i hvordan vi jobber, sier Davidsen.

Remlov sier han håper saken vil løse seg, og sier til NRK at han er forbauset over NRK foretar en boikott over det han selv karakteriserer som en «fillesak».