NRK TV har aldri brydd seg om musikk

Lydverket legges ned: - Hvis det er slik at dere synes ti år for samme program er for lenge, hvorfor sender dere fortsatt Norge Rundt?

DROPPER: NRK legger ned «Lydverket» på tv, og skal fra neste år overføre ansvaret for å lage et musikkprogram til underholdningsavdelingen. FOTO: Foto: Øistein Norum Monsen
DROPPER: NRK legger ned «Lydverket» på tv, og skal fra neste år overføre ansvaret for å lage et musikkprogram til underholdningsavdelingen. FOTO: Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Greit, det er neppe Norge Rundt sin skyld at NRK har bestemt seg for å legge ned Lydverket, kanalens eneste relevante og seriøse musikkprogram på mange, mange år. Ja, ikke bare NRKs eneste, men NORGEs eneste.

Dette programmet skal NRK avvikle. Og jeg er ikke forundret. NRK er gode til å legge ned. Og å kvitte seg med. Men ærlig talt, Bjerkaas, et slikt nisjeprogram burde dere virkelig være i stand til å beholde. Har dere kjøpt en Justin Bieber-dokumentar nå, som kostet dere litt for mye?

Dere kaller det for «kulturstripa», med programmer om litteratur, film og visuell kunst... i tillegg til musikk. Flott. Men nå skal musikken overtas av Underholdningsavdelingen. Seriøst?! Hva får vi da? Flere banale, pubertale og joviale programmer som Popstokk og Beat for Beat? Er det en dansende og flirende Ivar Dyrhaug som skal få ansvaret for NRKs musikkdekning? Fri og bevare oss.

Asbjørn Slettemark har gjort nybrottsarbeid i løpet av hans altfor korte tid som sjef i Lydverket. Han og hans redaksjon har gjort musikkjournalistikk interessant og følgeverdig. Det har knapt vært et program i serien som ikke har inneholdt en positiv overraskelse i form av et intervju, en liveopptreden eller en musikkhistorie utenom det ordinære. All ære til NRK for å ha satset på dette. Men i høst er det altså ugjenkallelig slutt. Nå skal vi ha det moro i stedet, dere! Underholdning! Ikke seriøst søppel!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer