NRK utsetter serie på grunn av svineinfluensaen

Vil ikke skape unødig frykt.

POST-APOKALYPTISK: I den britiske serien som NRK nå har valgt å utsette å sende dør nesten hele jordens befolkning etter en epidemi. Foreløpig nøyer folk i London seg med å bruke munnbind for å unngå å bli smittet av den sannsynligvis noe mindre farlige svineinfluensaen. Foto: Toby Melville/Reuters
POST-APOKALYPTISK: I den britiske serien som NRK nå har valgt å utsette å sende dør nesten hele jordens befolkning etter en epidemi. Foreløpig nøyer folk i London seg med å bruke munnbind for å unngå å bli smittet av den sannsynligvis noe mindre farlige svineinfluensaen. Foto: Toby Melville/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): NRK1 valgte i går å utsette sin nye høstsatsing «Etter katastrofen» på grunn av svineinfluensaen, skriver Dagens Næringsliv. Den britiske serien handler om en gruppe mennesker som har overlevd en epidemi som har utslettet nesten hele Jordens befolkning, og følger dem gjennom en lovløs post-apokalyptisk verden.

Kanalen har nå bestemt at de i stedet skal sende den svenske serien «Stormen» i tidsrommet som nå blir åpent. Serien begynner etter planen førstkommende torsdag. 

Reaksjoner fra publikumArne Helsingen, tv-sjef i NRK, sier til Dagbladet.no at avgjørelsen ble tatt etter at kanalen hadde vurdert mediebildet, og ikke ville bidra til å skape ytterligere frykt for svineinfluensaen blant befolkningen.

- Det var en vanskelig avgjørelse, men etter å ha sett gjennom første episode på nytt vil vi ikke ta noen sjanser. Dette er en utrolig sterk skildring av en epidemi, og vi ønsker ikke fremstå som spekulative og bidra til å spre engstelse ved å sende en slik serie mens folk er redde for svineinfluensaen.

Han mener at NRK som allmennkringkaster har et særlig ansvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer