NRK vant i Mauseth-saken

Hadde rett til å vise nakenklippet.

TAPTE ANKESAKEN: NRK hadde rett til å vise nakenscenen med Gørild Mauseth, mener Oslo lagmannsrett. FOTO: HENNING LILLEGÅRD
TAPTE ANKESAKEN: NRK hadde rett til å vise nakenscenen med Gørild Mauseth, mener Oslo lagmannsrett. FOTO: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): NRK er frikjent for bruken av det mye omtalte nakenklippet med Gørild Mauseth fra filmen «Brent av frost».

Statskanalen ble dømt i Oslo tingrett for å ha vist klippet uten skuespillerens godkjenning. Nå har lagmannsretten kommet til motsatt konklusjon.

- Viktig domBakgrunnen for konflikten var at «Store Studio» i mars 2007 viste klipp fra filmen «Brent av frost», nærmere bestemt den berømte scenen der Mauseth og Stig Henrik Hoff har sex i en robåt full av fisk. Klippet ble vist i forbindelse med en reportasje om parodifilmen «Kill Buljo», hvor en lignende scene finner sted

Lagmannsretten mener NRK hadde rett til å vise klippet.

- Dommen er veldig viktig når det gjelder massemedienes sitatrett i forhold til kulturprodukter, som filmer og bøker, sier NRKs advokat Jon Wessel-Aas til Dagbladet.no.

NRK har hele tiden argumentert med at sitatretten ga dem rett til å vise sexscenen for å klargjøre sammenhengen med parodien. Mauseth hevdet derimot at hun hadde en klausul i sin kontrakt med filmprodusentene om at nakenscenen ikke skulle brukes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer