VILLE FORTSETTE: Likestillings- og diskrimineringsnemnda mente at NRK brøt arbeidsmiljøloven og diskriminerte tidligere økonomiredaktør i NRK, Steinar Mediaas, ved å ikke la ham fortsette i jobben etter fylte 67 år. NRK gikk til sak og vant. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VILLE FORTSETTE: Likestillings- og diskrimineringsnemnda mente at NRK brøt arbeidsmiljøloven og diskriminerte tidligere økonomiredaktør i NRK, Steinar Mediaas, ved å ikke la ham fortsette i jobben etter fylte 67 år. NRK gikk til sak og vant. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

NRK vant pensjonsstrid i retten

NRK har vunnet over Likestillings- og diskrimineringsnemnda i spørsmålet om tidligere økonomikommentator Steinar Mediaas kan fortsette i jobben til han fyller 70 år.

Nemnda slo i august i fjor fast at NRK brøt arbeidsmiljøloven og aldersdiskriminerte Mediaas da han ikke fikk fortsette i jobben som økonomikommentator etter at han i fjor fylte 67 år.

NRK anket avgjørelsen inn for Oslo tingrett som ga statskanalen fullt medhold.

Nå må nemnda også betale NRKs sakskostnader på snaut 500 000 kroner.

Steinar Mediaas jobbet i NRK fra 1973 og var reporter og programleder i Dagsrevyen fra 1974 til 1988.

Fra 1988 til 1994 var han ute av NRK, og da han ble ansatt igjen hadde NRK endret pensjonsreglene, slik at alle som er ansatt etter 1992 må gå av med pensjon ved fylte 67, skriver NRK på sine nettsider. (NTB)