NRK vil ikke ha folkets røst

Bare 14 327 nordmenn fikk avgitt stemmer under den internasjonale Grand Prix-finalen. Det norske telenettet tåler ikke den massive pågangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er en belastning for NRK at så få får stemme, sier Jon Ola Sand. Han vil ha tilbake juryordningen.

Sand er NRKs prosjektleder for Melodi Grand Prix og ønsker telefonavstemningen dit pepper'n gror. På sjefsmøter i EBU har underholdningssjef Tordis Aavatsmark ivret for den gamle juryordningen. - EBU vil at alle nasjoner skal bruke telefonavstemning, men NRK vurderer å be om tillatelse til å gjeninnføre studiojuryen, sier Sand.

Silikon-hype

I NRK liker man telefonavstemninger dårlig. Ikke bare fordi den elendige kapasiteten i telenettet gjør det vanskelig å nå fram for norske seere... - Nå er førsteinntrykket avgjørende når folk ringer inn og avgir sine stemmer. Dermed spiller artistens utseende stor rolle. I likhet med deltakerlandets evne til å markedsføre artisten i internasjonal presse i dagene før finalen. Den som vekker mest oppsikt, gjør det bra, mener Sand. Han foretrekker at en sammensatt jury med vanlige mennesker og fagfolk avgjør hvordan Norges stemmer skal fordeles.

- Den gamle ordningen ga juryene muligheten til å høre melodiene flere ganger. De kunne be om å få teksten oversatt til sitt eget språk og bestille en ekstra gjennomhøring. De kunne sette seg inn i helheten på en helt annen måte. Nå kan vi oppleve at utseendet blir avgjørende, og det i en melodikonkurranse, sier Sand. Han er ikke i tvil om at den nye avstemningsordningen påvirker resultatet og at vinneren blir en annen enn tilfellet ville vært med den gamle ordningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer