HBO-REKKA: Sammen med blant annet «The Wire», «Boardwalk Empire», «Six Feet Under» og «True Blood», har «The Sopranos» det siste tiåret skapt grunnlaget for noe som kan regnes som en institusjon innen amerikansk tv-titting. Nå bryter NRK avtalen med HBO og vil ikke automatisk vise nye serier fra kabelkanalen lenger. Foto: Stella Pictures
HBO-REKKA: Sammen med blant annet «The Wire», «Boardwalk Empire», «Six Feet Under» og «True Blood», har «The Sopranos» det siste tiåret skapt grunnlaget for noe som kan regnes som en institusjon innen amerikansk tv-titting. Nå bryter NRK avtalen med HBO og vil ikke automatisk vise nye serier fra kabelkanalen lenger. Foto: Stella PicturesVis mer

NRK vil ikke vise nye HBO-serier lenger

Men disse seriene vil fortsette.

(Dagbladet): Dagens Næringsliv skriver i dag at NRKs avtale med den amerikanske kabelgiganten HBO gikk ut ved inngangen til 2013, og at den norske statskanalen ikke vil fornye den.

Grunnen til det er at NRK ikke får vise HBO-seriene, som «True Blood», «Game of Thrones» og «Boardwalk Empire», før minimum ni måneder etter at de har vært tilgjengelig hos betal-tv-kanalen CMore og den nye streamingtjenesten HBO Nordic.

- NRK får et omdømmetap fordi seerne tror at vi ikke respekterer deres ønske om å være tidlig ute med seriene, sier redaksjonssjef for innkjøp i NRK, Fredrik Luihn, til Dagens Næringsliv.

- Av og til går vinningen ved at det er en god NRK-serie opp i spinningen ved at vi ikke kan sende den i tide.

NRK fikk seinest tyn sist uke da de begynte å sende snakkisserien «Girls». Da hadde allede sesong to blitt tilgjengelig hos CMore og HBO Nordic lovlig i Norge.

At NRK ikke vil fornye den eksisterende avtalen med HBO vil imidlertid ikke gå ut over eksisterende serier som allerede er blitt vist på NRK. De er bare kommende HBO-serier som vil bli rammet av dette.

- Avtaleforholdet vårt på eksisterende serier, som for eksempel «Game of Thrones», vil vare helt til siste episode er produsert. I tillegg kan det være interessant å se på muligheten til å kjøpe inn enkeltserier som vi mener kan være interessante for NRK også når det frie tv-vinduet åpner, hvis ikke HBO har gjort avtaler for disse seriene med andre, utdyper Luihn overfor Dagbladet.

Den siste nye serien som inngår i den gamle avtalen, og som snart kommer til å starte opp på NRK, er Aaron Sorkin-serien «The Newsroom».

Dagens Næringsliv har ringt rundt til konkurrerende tv-kanaler i Norge for å høre om de er interessert i å ta over fri-tv-avtalen som NRK har hatt de siste seks årene, men gjennomgangstonen er veldig skeptisk.