- NRK ville blitt felt i PFU

I februar beskrev NRK sin telefonlytting som normalt kildearbeid. Nå får de kjeft.

- NORMALT KILDEARBEID: Slik beskrev NRKs programdirektør Per Arne Kalbakk deres arbeidsmetoder i februar. I går beklaget NRK at de ikke gjorde Den rettsmedisinske kommuisjon oppmerksom på at de hadde lyttet til deres møte, men ikke at de hadde publisert informasjonen.Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
- NORMALT KILDEARBEID: Slik beskrev NRKs programdirektør Per Arne Kalbakk deres arbeidsmetoder i februar. I går beklaget NRK at de ikke gjorde Den rettsmedisinske kommuisjon oppmerksom på at de hadde lyttet til deres møte, men ikke at de hadde publisert informasjonen.Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I rettssaken mot Anders Behring Breivik kom det i går fram at NRK hadde lyttet til 53 minutter av et møte i den rettsmedisinske kommisjon - via kommisjonslederens telefon - uten at lederen selv var klar over det.

- En anmeldelse av NRK ble levert politiet i Trondheim, sa leder Terje Rygnestad i retten i går.

Det som hadde skjedd var at et anrop til Rygnestads telefon ble besvart, uten at han var klar over det. NRK-journalisten brukte så det som kom fram via telefonen til å lage en sak om at det angivelig var uenighet i kommisjonen vedrørende sakkyndigerapporten til Huseby og Sørheim.

- Normalt kildearbeid I sin rapport konkluderer Huseby og Sørheim med at Breivik er utilregnelig, men kommisjonsleder Rygnestad har hele tiden benektet det har vært uenighet i kommisjonen om rapporten.

Da Den rettsmedisinske kommisjon i februar gikk ut med sine anklager om å ha blitt avlyttet av NRK, sa NRKs programdirektør Per Arne Kalbakk følgende til NTB:

- NRK har ikke gjort noe opptak fra det omtalte møtet, og våre saker baserer seg heller ikke på noe slikt opptak. Avsløringene er basert på normalt, journalistisk kildearbeid, som gjorde at vi fikk tilgang til informasjon om hva som ble sagt i kommisjonens møte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer