NRK ville fjerne denne flylogoen fra «Lilyhammer» - men ombestemte seg

Fryktet mer produktplassings-bråk.

FRA EPISODE 3: Kameraet hviler lenge på dette flyet i en sekvens i nye «Lilyhammer». SAS var blant sponsorene som måtte klippes ut av den første sesongen av tv-serien. Denne gangen skal det imidlertid ikke være motytelser inne i bildet. (Skjermdump fra NRK.no)
FRA EPISODE 3: Kameraet hviler lenge på dette flyet i en sekvens i nye «Lilyhammer». SAS var blant sponsorene som måtte klippes ut av den første sesongen av tv-serien. Denne gangen skal det imidlertid ikke være motytelser inne i bildet. (Skjermdump fra NRK.no) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En SAS-logo figurerer så prominent i episode 3 av den nye «Lilyhammer»-sesongen at produktplasseringsalarmen gikk i NRK.

Statskanalen ba produksjonsselskapet bak tv-serien om å fjerne logoen, men ombestemte seg etter å ha sett scenen uten logo, opplyser prosjektredaktør Tone Rønning i NRK til Dagbladet.

- Som NRKs «frøken detektiv» på produktplassering i «Lilyhammer» ser jeg episodene med et særlig blikk for scener som utad kan se ut som om de inneholder produktplassering, sier Rønning.

Så kunstig ut - Da jeg så scenen med SAS-flyet, var logoen så tydelig at jeg ba Rubicon fjerne den. Men uten logo på flyet så det hele bare enda mer oppsiktsvekkende og kunstig ut. Derfor tok vi logoen inn igjen, forteller hun.I 2012 ble den første sesongen av tv-serien utsatt og måtte klippes om og retusjeres etter at NRK oppdaget at produksjonsselskapet Rubicon hadde mottatt både varer, tjenester og penger mot å profilere forskjellige merkevarer og firmaer på skjermen.

Selv om regelverket for produktplassering er myket opp for de kommersielle kanalene, er slik «skjult reklame» i strid med statskanalens regelverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer