NRK viser islamsk forkynnelse

Bryter for første gang med kristenmonopolet.

TV-OVERFØRING: Den første NRK-sendingen med ikke-kristen forkynnelse kommer fra moskeen Islamic Cultural Centre i Oslo. Foto: NRK.
TV-OVERFØRING: Den første NRK-sendingen med ikke-kristen forkynnelse kommer fra moskeen Islamic Cultural Centre i Oslo. Foto: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Den historiske tv-overføringen er fra muslimenes Eid-bønn i moskeen Islamic Cultural Centre i Oslo, og vises på NRK1 torsdag og NRK2 fredag.

Dette skjer mer enn et år etter at Dagbladet omtalte NRKs avgjørelse om å oppheve kristenmonopolet og åpne for forkynnelse fra andre trosretninger.

— Vi har jobbet ett år med dette prosjektet. Dette er jo nytt stoff for oss, men nå begynner vi her og så kommer det mer etter hvert, sier prosjektansvarlig Helge Gudmundsen i NRK.

ReaksjonerDa Dagbladet omtalte opphevelsen av NRKs kristenmonopol, var generalsekretær Rolf Kjøde i misjonsorganisasjonen Normisjon kritisk, mens generalsekretær Kristin Mile i Human-Etisk Forbund mente det var på tide.

— Vi har bare fått positive reaksjoner, sier NRKs prosjektansvarlige.

— Kommer reaksjonene nå som første program sendes?

— Det kan være noen som ikke vil at NRK skal sende fra andre religioner, men det vil overraske meg litt, for jeg opplever at erkjennelsen av at vi lever i et flerkulturelt samfunn er blitt stor, sier Gudmundsen. Mot rasismeHan mener at det å radio- og tv-overføre forkynnelse fra ulike trosretninger kan motvirke fordommer og rasisme.— Det handler om å ta mennesker på alvor og å formidle kunnskap om hva de tror på. En slik religionsdialog øker forståelsen mellom oss som bor og lever i det flerkulturelle Norge, sier Gudmundsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer